Eemland zuid, 13.15 uur

Utrecht 23-05-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Mishandeling

AMERSFOORT Op zaterdagavond heeft de politie een 22-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van mishandeling.

Omstreeks 19.45 uur kregen, een 26-jarige man uit Amersfoort en een 22-jarige man eveneens uit Amersfoort, in een horecagelegenheid aan de Pieter Stastokerf een woordenwisseling. Vervolgens kreeg de 26-jarige man een kopstoot en werd hij meerdere keren geslagen in het gezicht. Na een korte zoektocht konden agenten de 22-jarige verdachte aanhouden op de C. Obscurastraat. Hij is ingesloten voor verhoor.

Greep uit kassalade

AMERSFOORT - Bij een supermarkt aan het Operaplein vond vrijdagmiddag een overval plaats, waarbij de verdachte een greep uit de kassa nam.

Om omstreeks 17.50 uur kwam een jongen een drankje kopen bij de supermarkt. Bij de kassa gedroeg de jongen zich vervelend en moest de medewerkster tot drie maal toe om geld vragen. Uiteindelijk kreeg de medewerkster het geld maar greep de jongen direct in de kassalade waar hij een onbekend geldbedrag uithaalde. De jongen vluchtte hierna weg.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 - 88 44

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT - De politie heeft in de nacht van zondag 22 op maandag 23 mei een man aangehouden omdat hij ingebroken had bij een supermarkt.

Getuigen hadden een goed signalement van twee verdachten opgegeven die rond 03.20 uur een inbraak hadden gepleegd bij een supermarkt aan de Emiclaerhof. De politie stelde in de omgeving een onderzoek in en zagen twee jongens lopen die aan het signalement voldeden lopen. Een van de twee zag nog kans te vluchten de andere werd aangehouden. Het betreft een 17-jarige jongen uit Amersfoort. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT - In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 mei heeft de politie van het district Eemland zuid een alcoholcontrole uitgevoerd.

In totaal liet de politie 994 bestuurders een blaastest afleggen. Voor 18 bestuurders schreef de politie een proces-verbaal uit, omdat zij te veel gedronken hadden. Een bestuurder blies op de ademanalyse 570 ug/l.