Ingezonden persbericht


Publieksactie tegen bontgebruik bij concert bontbitches Destiny's Child

Amsterdam, 23 mei 2005 - Met een protestactie voor aanvang van het concert van Destiny's Child wil Bont voor Dieren de aandacht vestigen op het overvloedige bontgebruik van de R&B diva's. Met toepasselijke protestleuzen zoals 'Cruel Destiny fulfilled and lovin'it?' en foto's van pelsdierenleed wordt de aandacht van de concertgangers gevraagd voor dit minpunt van hun idolen. Met het uitdelen van 'glow in the dark' sticks en actiekaarten schijnt Bont voor Dieren licht op de herkomst van bontkleding. Het dierenleed dat schuilt achter bont kan het daglicht nauwelijks verdragen. De actie is op 23 mei van 18.00 uur tot 19.30 uur voor aanvang van het concert in Ahoy Rotterdam

Bont voor Dieren heeft een fax gestuurd naar de manager van Destiny's Child met de dringende oproep aan het R&B trio geen echt bont meer te dragen. Beyoncé Knowles, de bekendste zangeres van Destiny's Child, zet zich wel maatschappelijk in voor de campagne tegen aids. Bont voor Dieren wil de fans van Destiny's Child nu inzetten om hen de switch naar diervriendelijke kleding te laten maken. Op haar website www.bontvoordieren.nl is Bont voor Dieren een e-mail actie gestart om Destiny's Child op andere gedachten te brengen.

In Nederland is de publieke opinie sterk gekant tegen bont, een overgrote meerderheid van 87% wijst bont af. Ook veel fans van Destiny's Child zullen het bont dragen een minpunt vinden van hun idolen. Maar Bont voor Dieren wil voorkomen dat een nieuwe generatie jonge fans onder invloed van hun popidolen onterecht de indruk krijgt dat er niets mis is met bont.

Bont voor Dieren werkt samen in de Fur Free Alliance waarvan een aantal landen zal zorgen dat Destiny's Child een warm onthaal krijgt tijdens hun Europese tour die langs Italië, Zwitserland, Duitsland en Engeland gaat.

Meer informatie:

Drs. Lieke Keller, directeur (020) 676 66 00

Tijdens de actie: Angela Bouman, campagnemedewerkster 06 194 286 72