Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


23 mei 2005


Hall - Rijbewijs kwijt


Nog geen drie maanden je rijbewijs als beginnende bestuurder, dan zou je beter moeten weten. Toch ging een 18-jarige jongeman uit Voorst zondag (22-05) dusdanig in de fout dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Agenten zagen de jongeman rond 02.45 uur met hoge snelheid in z'n auto door het buitengebied van Brummen rijden. Toen de politie hem staande hield op de Hallsedijk om hem hier op aan te spreken bleek hij onder invloed van alcohol. De jongeman blies een promillage van 1,55. Zijn rijbewijs werd direct ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Brummen - Diefstal vanaf graf


Op de begraafplaats aan de Prinses Irenelaan werd vanaf een graf een bruin rieten mand met rode geraniums weggenomen. De diefstal vond plaats tussen zondag
01 mei en zaterdag 14 mei j.l. Ook nu verzoekt de politie getuigen zich te melden via 0900 8844.
Op vnd. begraafplaats vond nog een diefstal vanaf een graf plaats, zie onderstaand persbericht van woensdag (18-05).


Brummen - Diefstal vanaf graf


Op de begraafplaats aan de Prinses Irenelaan werd vanaf een graf een steentje met daarop een geschilderd lieveheersbeestje met de tekst "Just for You" weggenomen. Dit moet gebeurd zijn tussen donderdag 12 mei en zondag 15 mei. Het steentje heeft een emotionele waarde. Mogelijk dat er iemand is die iets gezien heeft op de begraafplaats. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Epse - Verkeersongeval


Op zondag (22-05) vond er rond 19.25 uur een aanrijding plaats tussen een 39-jarige automobiliste uit Eefde en een 16-jarige fietsster uit Epse. Het ongeval gebeurde op de kruising Deventerweg en Lochemseweg. Het meisje werd zwaargewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat het meisje door rood is gereden.


Zutphen - Openstaande boete

Bij een politiecontrole op zondag (22-05) rond 16.16 uur op de Warnsveldseweg werd aan een 31-jarige automobiliste uit Zutphen een boete uitgereikt omdat ze haar rijbewijs niet kon tonen. Twee passagiers kregen eveneens een boete voor het niet dragen van de autogordel. Eén van hen, een 38-jarige Zutphenaar, bleek nog een boete van
E 330,- te hebben openstaan. Omdat de man de boete niet kon betalen zit hij nu een gevangenisstraf van 5 dagen uit.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52


---- --