EVD

20.05.2005

Albanië: volop mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven
---

Welke sectoren bieden kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven?
* Agribusiness: Albanië staat voor de uitdaging de agrarische sector te professionaliseren. Het verbeteren van de kwaliteit en de kwantiteit van de producten is hier een voorbeeld van. Getracht wordt voor een constante aanvoer van producten te zorgen volgens de EU-standaarden en deze te verhandelen tegen een aantrekkelijke prijs. Hierbij zijn kansen weggelegd voor het Nederlandse bedrijfsleven. Andere deelgebieden waar kansen liggen, zijn de glastuinbouw en de organische landbouw.

* Infrastructuur, water, energie en milieu: Het internationale bedrijfsleven wordt via tenders op de hoogte gehouden van de activiteiten die door de overheid en internationale organisaties op dit gebied worden ondernomen. Het Nederlandse bedrijfsleven kan hier ook van profiteren.

* Verwerkende industrie: Vanwege de lage lonen en de goed opgeleide werknemers biedt Albanië mogelijkheden op het gebied van de verwerkende industrie. Voorbeelden hiervan zijn de schoenen-, kleding- en houtverwerkende industrie.

* Toerisme: Door de lange periode van isolatie zijn maar weinig mensen op de hoogte van de rijkdommen die dit land heeft. Er liggen kansen voor de Nederlandse toerismebranche omdat het toerisme nog in de kinderschoenen staat.

Meer informatie:

· Nederlandse ambassade in Tirana
Marleen Monster/Elga Mitre
Rruga Asim Zeneli 10, Tirana, Albanië
Telefoon: +355 424 0828/39
Fax: +355 423 2723
Internet: www.netherlandsembassytirana.com

· Tendersignalering DG Market:
http://tenders.dgmarket.com/eproc/CountryDetail.do~al.

Documenten:
NL Mogelijkheden Albanië.doc (31 kB)

---

Bron: Nederlandse ambassade te Tirana
Nummer: 138621

De volledige tekst is op te vragen via het formulier kopieaanvraag. Vermeld steeds uw eigen faxnummer. Wij versturen géén kopieën per e-mail, alleen per fax of per post. Kosten: bij meer dan 50 pagina's 0,20 euro per pagina en 5,00 euro administratiekosten. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij de medewerker ALBANIË (Thera van Summeren), e-mail ALBANIË, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 89 01.