Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


23 mei 2005


LAAG KEPPEL - Motorrijder na achtervolging aangehouden


Een motoragent van het verkeershandhavingsteam heeft zondagavond (22/05) bij Doesburg een 41-jarige motorrijder uit Ede aangehouden. De agent zag de man rond 20.00 uur op de Hummeloseweg in Laag Keppel rijden terwijl de kentekenplaat naar beneden was gebogen, vermoedelijk om herkenning te voorkomen. De motoragent gaf de motorrijder uit Ede een stopteken waarop deze er vandoor ging. Bij de verkeerslichten op de Hummeloseweg moest hij stoppen, waarop de agent hem aansprak en zei dat hij moest stoppen. De motorrijder gaf gas en kwam tegen de motoragent aan die ten val kwam. Bij de valpartij vloog de spiegel van zijn motor er af. Inzittenden van een personenauto zagen dit, stopten, hielpen samen met de agent de motor overeind, drukten de spiegel erop en adviseerden de agent voorzichtig te zijn tijdens de achtervolging. De motoragent gaf tijdens de rit de achtervolging aan de meldkamer door. Een verbindingswagen van de ME probeerde de motorrijder ook te laten stoppen, dit mislukte echter. Uiteindelijk kon de motoragent bij de verkeerslichten op de N317 bij Doesburg de bewuste motorrijder aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem. Zijn motor werd in beslag genomen. Na verhoor is de man heengezonden en er wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie was zeer te spreken over de hulp van de (onbekende) inzittenden van de personenauto.


HENGELO - Motorrijdster gewond door val


Een 25-jarige motorrijdster uit Dieren raakte zondagavond (22/05) op de Spalstraat gewond toen zij ten val kwam. De vrouw verloor rond 20.15 uur door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en viel. Een ambulance bracht haar met onbekend letsel aan een been over naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.


WINTERSWIJK - Bestuurder onder invloed


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (23/05) een 29-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Winterswijk aangehouden. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 01.20 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,7. Dit leverde hem een boete en een rijverbod van twee uur.


ULFT - Diefstal van auto


Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (22/05) vanaf de Ettenseweg een auto gestolen. Het gaat om een groene Opel Astra met het kenteken RD-XV-94. De 47-jarige eigenaar ontdekte zondagmorgen rond 09.55 uur de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


WINTERSWIJK - Diefstal van auto

Dieven hebben tussen zaterdagmiddag en zondagmorgen (22/05) vanaf de B. H. Heldtstraat een auto meegenomen. Het gaat om een rode Opel Vectra met het kenteken TZ-31-KX. In de auto lag een aantal goederen als onder meer een rijbewijs, enkele kentekenbewijzen, een paspoort en een aantal cd's. Een aantal goederen werd later in de Prunusstraat aangetroffen.


ULFT - Brand in woning


In een woning aan de Vechtstraat ontstond zondagmiddag (22/05) rond 12.25 uur het begin van brand. De 40-jarige bewoner was op het dak van de carport bezig bitumen te verhitten toen de hete brander in de gleuf van een ontluchting van de woning brand veroorzaakte. De vrouw van de bewoner belde direct de brandweer en de bewoner begon het vuur te blussen. De brandweer was snel ter plaatse en maakte het karwei af. De brandschade valt mee maar de waterschade is aanzienlijk groter.


Einde berichten


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --