Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


23 mei 2005


APELDOORN - Fietsster lichtgewond door aanrijding


Een 39-jarige Apeldoornse fietsster raakte zondagmiddag (22/05) op de kruising Marktplein/Marktstraat lichtgewond door aanrijding met een 41-jarige plaatsgenoot op een snorfiets. De man reed over de Marktstraat en stak rond 16.10 uur de kruising over in de richting van de Deventerstraat. Omdat hij niet voldoende rechts hield en een in aanbouw zijnd pand het zicht belemmerde kwam hij in botsing met zijn plaatsgenote. De vrouw kwam ten val en liep een pijnlijke schouder op. Een ambulance vervoerde haar naar het Lukasziekenhuis waar bleek dat de schouder gekneusd was. De politie constateerde dat de snorfietser te veel alcohol had gedronken en nam hem mee naar het politiebureau voor een blaastest. Hij blies een promillage van 0,9. Dit leverde hem een rijverbod op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.


APELDOORN - Inbreker in bed aangehouden


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (23/05) in een woning aan de Deventerstraat een 48-jarige Apeldoorner aangehouden die wordt verdacht in de woning ingebroken te hebben. Een getuige belde maandagmorgen vroeg rond 00.15 uur de politie dat er in de bewuste woning ingebroken zou worden. Bij aankomst van de politie bleek de verdachte nog binnen te zijn. Op aanroepen van de politie kwam de man niet naar buiten. De politie ging hierop de woning binnen. Agenten vonden de man op de eerste verdieping waar hij zich in een bed had verstopt. De politie hield de verdachte aan, bracht hem over naar het politiebureau en sloot hem op in een cel.


APELDOORN - Vrouw nog celstraf tegoed


De politie heeft zondagmiddag (22/05) op de Stationsstraat een 51-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden die in totaal nog 42 dagen celstraf tegoed had. De politie trof de vrouw rond 12.00 uur aan en nam haar mee naar het politiebureau. Onderweg mocht zij thuis nog even wat logeerspullen ophalen.


Einde berichten


--


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --