Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 23 mei 2005

Inbrekers gaan met 2400 euro aan de haal

TILBURG Gistermiddag tussen kwart voor drie en vier uur werd er aan de Reinier Claeszenstraat in Tilburg ingebroken in een woning. De inbrekers zijn de woning vermoedelijk binnengekomen door een valse sleutel te gebruiken. Bij thuiskomst ontdekten de bewoners dat de hele woning werd doorzocht. De dieven zijn er met 2400 euro vandoor gegaan. De politie heeft gisteren van de bewoners een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Man uit Tilburg rijdt op gestolen fiets

TILBURG Aan de Spoorlaan in Tilburg hebben agenten gistermiddag om tien over halfzes een 31-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij het zien van de politie probeerde de man er op zijn fiets vandoor te gaan. Als agenten de man toch staande kunnen houden blijkt al snel waarom. De fiets die de man bij zich had stond als gestolen gesignaleerd. Verder bleek dat de man nog een boete van 106 euro open had staan. In de tas die de man bij zich had, troffen agenten verjaardagskaarten aan, die van diefstal afkomstig bleken te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Oisterwijks meisje loopt dubbele beenbreuken op

OISTERWIJK Een 9-jarige Oisterwijks meisje liep gistermiddag, even voor zes uur gecompliceerde beenbreuk op toen zij bij het oversteken van de Gemullehoekenweg niet goed oplette waardoor ze werd aangereden door een auto die bestuurd werd door 67-jarige man uit Best. Hierbij liep het Oisterwijkse meisje een op twee plaatsen gebroken kuit- en scheenbeen op. Ambulancepersoneel heeft het meisje naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar bleek operatief ingrijpen direct noodzakelijk.

Alcoholcontrole

TILBURG Gisteravond heeft de politie aan de Goirleseweg in Tilburg een alcoholcontrole gehouden. Er werd van 38 bestuurders een blaastest afgenomen. Niemand had te veel gedronken. Een weggebruikers kreeg een proces-verbaal voor het niet voeren van een goede kentekenplaat op een aanhangwagen.

Tilburgse vrouw betrokken bij diefstallen

TILBURG Gisteravond, rond vijf over halfnegen, hebben agenten in het bureau van het politieteam Tilburg West aan de Karel Boddenweg in Tilburg, een 20-jarige vrouw uit deze stad aangehouden. De vrouw meldde zich op verzoek van de politie na een onderzoek van de diefstal van kentekenplaten van een auto die aan het Kwendelhof geparkeerd stond. Gisteravond, even na zes uur werd de diefstal van de kentekenplaten bij de politie gemeld, waarbij getuigen ook het kenteken van de auto van de dieven aan de politie meldden. Met dit kenteken stelt de politie een onderzoek in en na onderzoek bleek dat de 20-jarige vrouw uit Tilburg met de auto reed. Zij meldde zich op verzoek bij de politie en bekende die diefstal. Na onderzoek bleek dat de vrouw in Drunen ook nog had getankt zonder te betalen met de gestolen kentekenplaten op haar voertuig. De politie weet ook wie de mededader is. Deze, een 21-jarige man uit Leerdam, moet nog worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Tilburgse jongen geeft valse naam op

TILBURG Aan de Korvelseweg in Tilburg hebben agenten gisteravond rond kwart over negen een 16-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Agenten zagen de jongen op een bromfiets rijden waarvan zij uit eerdere controles wisten dat die niet verzekerd was. Als de agenten de jongen later op de Korvelseweg aantreffen, wordt hij aangehouden omdat hij de agenten een valse naam opgaf.

Tilburgers raken rijbewijs kwijt

TILBURG Een 64-jarige Tilburger is gisteravond rond kwart voor tien zijn rijbewijs kwijt geraakt toen bij een controle bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man 1.40 promille. Hierdoor werd het rijbewijs van de man ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG Aan de Kempenbaan in Tilburg hebben agenten vannacht om kwart voor vier een 51-jarige Tilburger aangehouden nadat bleek dat hij te veel gedronken had. In het politiebureau blies de man bijna 1.45 promille. Dat kostte de Tilburger het rijbewijs want dat werd ingevorderd in verband met het hoge promillage. De man kreeg een rijverbod van 7 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie gebruikt pepperspray bij aanhouding fietsendief

TILBURG Bij de aanhouding van een 24-jarige Tilburger waren agenten genoodzaakt pepperspray te gebruiken om het verzet van de man te breken. De Tilburger werd door agenten betrapt bij het wildplassen op de Spoorlaan. Een man die bij hem stond had een fiets bij zich waarvan het slot was geforceerd. Beide mannen blijken ook geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. Wanneer de agenten de beide mannen willen aanhouden zetten zij het op een lopen. De 24-jarige Tilburger kon aan de Heuvelring worden gepakt. Hij verzette zich bij de aanhouding zo hevig dat de politie pepperspray moest gebruiken om de man tot bedaren te brengen. De politie stelt een nader onderzoek in. De fiets die de mannen bij zich hadden is in beslag genomen.

Tilburger belemmert werk agent

TILBURG Aan de Baden Powelllaan in Tilburg hebben agenten vanmorgen rond de klok van acht uur een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden. De agenten werden door de verdachte belemmerd in de uitoefening van hun functie. Dat gebeurde bij het uitschrijven van een bekeuring. De verdachte mengde zich telkens weer in het gesprek. Na drie keer te hebben gevorderd weg te gaan werd de man aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen de Tilburger op.

15 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben vanmorgen een verkeerscontrole gehouden op de kruising van de Kwaadeindstraat en de Waterhoefstraat, waarbij speciaal gelet werd op het rijden door een rood verkeerslicht. Er kregen 14 weggebruikers een bekeuringen omdat ze door rood reden. Een bromfietser ging op de bon omdat hij geen helm droeg.

Auteur: Carel Bouman