Gemeente Zaanstad

Creatieve Kleurrijke Ondernemers exposeren in gemeentehuis Zaanstad

vrijdag 20 mei 2005

Enkele creatieve starters uit het Zaanse project Kleurrijk Ondernemen exposeren van 23 mei tot en met 15 juli 2005 in de hal van het gemeentehuis in Zaandijk.

Kleurrijk Ondernemen
Het project Kleurrijk Ondernemen 2005/2006 is er op gericht om zelfstandig ondernemerschap in Zaanstad te bevorderen. Door een praktische aanpak krijgen startende ondernemers de begeleiding die zij nodig hebben bij het starten van een eigen bedrijf. Eén op één, en precies op maat. Het project richt zich op etnische en vrouwelijke ondernemers. Sinds de start van Kleurrijk Ondernemen op 1 januari 2005 zijn al achttien (aankomende) ondernemers aan de slag gegaan.

Creatieve Ondernemers
Er is ook een aantal creatieve ondernemers dat meedoet aan dit project. Gemeente Zaanstad juicht dit van harte toe omdat zij creatief ondernemerschap binnen de gemeente wil stimuleren. De creatieve ondernemers laten het Zaanse publiek graag zien dat zaken als ontwerp, kwaliteit en goed vakmanschap een belangrijk aspect vormen binnen hun nieuwe bedrijfje.

Aan de expositie Kleurrijk Ondernemen nemen deel:
* Monique Oostrom; KreaVaria, beeldende kunst en creatieve workshops;

* Marja Kooreman, Stoffeeratelier Kooreman, ontwerp en herstel.
* Akim Akhnikh, Meubelmakerij Akhnikh, ambachtelijk maatwerk.
* Annabelle Onrust, Lilli, winkel in bijzondere kindercadeautjes en (houten) speelgoed

* Delphina van Rijsselt, Delphina Sieraden, designer van prachtige kleurrijke sieraden

Behalve de objecten van bovenstaande creatieve ondernemers, is er tijdens de expositie ook informatie te vinden over het project Kleurrijk Ondernemen en over de overige deelnemers die reeds hun bedrijf zijn gestart.

Informatie en openingsuren
De expositieruimte in het gemeentehuis (Bannehof 1, Zaandijk) is geopend op maandag t/m woensdag van 8.30 tot 16.00 uur, op donderdag van 8.30 uur t/m 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur t/m 12.00 uur.

Zaanstad helpt beginnende ondernemers
De gemeente Zaanstad wil het zelfstandig ondernemerschap in Zaanstad bevorderen. Dit doet ze door meerdere projecten voor startende ondernemers te ondersteunen. Deze projecten kenmerken zich door een praktische aanpak en specifieke hulp voor specifieke doelgroepen. Andere projecten richten zich bijvoorbeeld op al gestarte nieuwe ondernemers en op HBO-starters. Kleurrijk Ondernemen 2005/2006 is het vervolg op het succesvolle Kleurrijk Ondernemen 1 waar veel nieuwe bedrijven uit voort gekomen zijn. De doelgroepen van Kleurrijk Ondernemen, etnische groepen en vrouwen, zijn ondervertegenwoordigd in ondernemend Zaanstad. Daarom besteedt Zaanstad er via dit project extra aandacht aan.