Ingezonden persbericht


Persbericht d.d 23 mei 2005

Zeelandhallen officieel overgedragen aan Libéma

In 2006 wordt de nieuwbouw in gebruik genomen

Op maandag 23 mei heeft de gemeente Goes de Zeelandhallen officieel overgedragen aan leisureconcern Libéma uit Rosmalen. Met de ondertekening van een overeenkomst voor de bestaande hallen en voor de percelen van de nieuwe hal, het leisurecentrum en het parkeerterrein is de overdracht een feit. De afspraken die eerder zijn vastgelegd in een intentieovereenkomst, ondertekend in juni 2004, zijn met de ondertekening geconcretiseerd.

De volgende stappen zijn: renovatie van de bestaande hallen, de bouw van een derde hal (5800 m²) die tevens geschikt is voor muziekevenementen, en de bouw van een leisurecentrum (7800 m²) met daarin een 'servicebioscoop' (1650 m²), een health centre, een bowling en een wokrestaurant. Naar verwachting kan de nieuwbouw per september 2006 in gebruik worden genomen.

Ondanks alle activiteiten draaien de Zeelandhallen gewoon door. In juni staan er zelfs twee extra grote evenementen op het programma: het VNG-congres en Ragnarock. De werkzaamheden voor de aanleg van het parkeerterrein en een aftakking van de rotonde naast de A256 direct naar de Zeelandhallen zijn dan ook al eerder begonnen, zodat beide op 1 juni te gebruiken zijn. Eind 2005 moet de definitieve inrichting van het parkeerterrein met 1.350 plaatsen voor gebruikers van het Zeelandhallencomplex gereed zijn, waarmee er sprake is van circa 1.550 parkeerplaatsen bij de Zeelandhallen.

In 2003 heeft de gemeente Goes de Zeelandhallen gekocht met als doel een nieuwe eigenaar/exploitant te vinden die bereid is om te zorgen voor een kwaliteitsimpuls. Libéma is een partij die zijn sporen heeft verdiend als het gaat om de organisatie van beurzen en evenementen. De Zeelandhallen passen naadloos bij de andere complexen die Libéma exploiteert: de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch, de IJsselhallen in Zwolle, de Groenoordhallen in Leiden en Autotron ExpoDome in Rosmalen.

Noot voor de redactie (