Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen 23-05-2005

Automobilist gewond bij ongeval
RUINERWOLD Maandagmorgen rond 8.30 uur is een 38-jarige man uit Ruinerwold gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij stak met zijn auto vanaf de Dijkmansweg de Buitenhuizerweg over. Daarbij zag hij de auto van een 62-jarige plaatsgenoot over het hoofd. De man belande met zijn auto op de kop in de sloot. Hij raakte bekneld en is door de brandweer uit de auto gehaald. Met nog onbekend letsel is hij naar het ziekenhuis in Meppel gebracht, waar hij in stabiele toestand is opgenomen.(05-142651)

Politie zoekt eigenaar hond
MEPPEL De politie in Meppel is op zoek naar de eigenaar van de hond, die vorige week woensdag in de Vincent van Goghlaan een kat zodanig heeft verwond dat deze moest worden afgemaakt. De eigenares van de kat, een 75-jarige vrouw, heeft het voorval bij de politie gemeld. Voor zover haar bekend zijn er geen getuigen van. (05-140973)

Politie controleert bromfietsen op school
HOOGEVEEN Maandagmorgen heeft de politie op de school aan de Nicolaas Beetsstraat vijftien scooters en bromfietsen preventief gecontroleerd. In nauwe samenwerking met de school gingen ze op de testbank. Leraren waren bij de controle aanwezig en zij nemen namens de school contact op met ouders van de hele snelle jongens zonder dat er een proces-verbaal wordt uitgedeeld. (05-142689)

Autos en schuurtje opengebroken
BEILEN Zondagnacht zijn aan de Vonderkampen twee autos opengebroken. Uit een auto is geld weggenomen; uit de andere wordt niets vermist. Om in de autos te komen zijn zijraampjes ingeslagen. In dezelfde straat is ook een schuurtje opengebroken. De 61-jarige eigenaar mist twee jerrycans met benzine.

Schaakborden gestolen bij snelkraak
ASSEN Maandagmorgen omstreeks 6.30 uur is een winkelruit in de Kerkstraat ingegooid. Een getuige zag de dader, een man met een blauwe trainingsjas en een blauw petje vervolgens iets uit de etalage pakken en wegfietsen. Later bleek dat er twee complete schaakspellen waren verdwenen. De politie onderzoekt deze diefstal. (05-142585)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875