ATO Instituut voor archeologisch onderzoek


Website www.mestverwerken.wur.nl in de lucht

23-5-2005

Het nieuwe mestbeleid zet de markt voor dierlijke mest onder druk. Mest verwerken tot exportproducten of kunstmestvervangers is een mogelijke uitweg. Wageningen UR heeft in opdracht van het Ministerie van LNV alle vormen van mestbe- en verwerking op een rijtje gezet op een nieuwe website: www.mestverwerken.wur.nl.

Op de website zijn alle mestb e- en verwerkingstechnieken te vinden die bijdragen aan een terugdringing van het mineralenoverschot dat verwacht wordt wanneer in 2006 een nieuw mest- en mineralenbeleid van kracht wordt. Via de website en ook telefonisch kunnen vragen worden gesteld over uiteenlopende aspecten van mestverwerking. Elke dinsdagmorgen zit er een mestverwerkingsspecialist bij de telefoon om vragen over mestverwerking te beantwoorden (0320 - 293 555). De website is bedoeld voor agrariërs en adviseurs die zich (willen gaan) bezighouden met mestverwerken.

Â

De uiteindelijke doelstelling van mestbe- en verwerking binnen het nieuwe mestbeleid is dat daarmee de mestproducten van be- en verwerkte mest worden afgezet buiten de Nederlandse landbouw of dat deze dienen als kunstmestvervanger binnen de Nederlandse landbouw. In beide gevallen is sprake van een duurzame verwerking. De overheid wil deze vorm van duurzame landbouw bemoedigen.

Â

Einde persbericht

Â

Voor meer informatie over mestbe- en verwerking kunt u terecht bij Nico Verdoes, telefoon 0320-293520

Voor meer informatie over de website www.mestverwerken.wur.nl kunt u terecht bij Wim Hoeve, telefoon 0320-293557
Updated 23-5-2005 (c) Wageningen UR 2005