Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BERGEN OP ZOOM, 23 mei 2005

Politie houdt vader en zoon aan na huiselijk geweld

ULVENHOUT: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 58-jarige inwoner van Ulvenhout en zijn 35-jarige zoon aangehouden. Rond 01:10 uur werd de politie ingeschakeld door de 54-jarige vrouw en moeder van de twee. Zij was door hen met de dood bedreigd. Toen de politie ter plaatse kwam stond de auto van de vrouw die op de Withofstraat stond geparkeerd in brand. De brandweer kon de brand snel blussen. Na het opnemen van een aangifte van de vrouw is de politie naar de woningen van de twee mannen gegaan en zijn zij aangehouden. Het tweetal is voor onderzoek ingesloten en na verhoor in de loop van maandagmiddag heengezonden. Het echtpaar leeft al enige tijd in onmin met elkaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan na overgooien buurman met heet water

GALDER: De politie heeft maandagmiddag een 55-jarige inwoner van Galder aangehouden. De man wordt verdacht van zware mishandeling van zijn 61-jarige buurman. Maandagmiddag gooide de man tijdens een burenruzie over de erf afscheiding een emmer met kokend heet water over zijn buurman heen. Het tweetal leeft al langere tijd in onmin met elkaar. Vandaag escaleerde de zaak toen het slachtoffer bezig was met het slaan van palen op de erfafscheiding. De 61-jarige man liep slechts lichte brandwonden op. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

BREDA: Op het industrieterrein aan de Ramshoorn heeft de politie maandagmorgen een hennepkwekerij ontmanteld. In het pand werd een inwerking zijnde kwekerij met ruim 900 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De politie heeft de planten met apparatuur samen met een schoonmaakbedrijf en de gemeente Breda opgeruimd. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de huurder van het pand.

Politie onderzoekt steekpartij: Bredanaar licht gewond

BREDA: De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een steekpartij aan de Liesboslaan die maandagmiddag plaatsvond. Rond 12:40 uur werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg gemeld dat een man nabij een bedrijfspand was neergestoken. Ter plaatse troffen zij een 25-jarige Bredanaar aan met verwondingen aan zijn buik. De man verklaarde dat hij buiten op het bedrijfsterrein bezig was met het weggooien van afval toen een tweetal onbekende personen op hem afstapten. Toen hij aan hen vroeg wat ze daar deden kreeg hij een klap en werd vermoedelijk met een scherp voorwerp gestoken. De twee daders zijn vervolgens weggerend in de richting van de Ambachtenlaan. Het slachtoffer is voor behandeling aan zijn verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek geen inwendige verwondingen te hebben. De politie is direct begonnen met een onderzoek en heeft een buurtonderzoek ingesteld. De technische recherche heeft een sporenonderzoek uitgevoerd.

Oplettende getuige waarschuwt politie: woninginbreker aangehouden

BREDA: De politie heeft zondagmiddag op de Bernhardsingel een 24-inwoner van Breda aangehouden. Rond 14:40 werd door een oplettende getuige gemeld dat er werd ingebroken in een woning aan de Brederostraat. De politie was snel ter plaatse en stelde een onderzoek in met het opgegeven signalement van de daders in de omgeving van de woning. In het park aan de Bernhardsingel werd de Bredanaar aangetroffen met een groot deel van de buit uit de woning nog in zijn bezit. Om binnen te komen in de woning was een ruitje ingeslagen. De man is in verzekering gesteld. De tweede dader is nog voortvluchtig. De technische recherche heeft een sporenonderzoek uitgevoerd.

Politie houdt man aan na niet voldoen aan politiebevel

BREDA: Zondagmiddag heeft de politie na de voetbal wedstrijd NAC-Twente een 31-jarige inwoner van Baarle-Nassau aangehouden. De man gedroeg zich rond 17:00 uur aan de Lunetstraat in de buurt van het NAC-stadion erg vervelend. Kort daarvoor was de man al door agenten weggestuurd vanwege zijn vervelende gedrag, maar de man bleef terugkomen en stond vervolgens bij de spelersuitgang te vervelen. Portiers stuurden hem een aantal keren weg, maar de man uit Baarle kwam iedere keer terug. Na enkele vorderingen van agenten werd hij aangehouden. Bij fouillering op het bureau bleek hij in het bezit te zijn van twee wikkels cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen. Het openbaar ministerie heeft de man een boete van 370 euro opgelegd voor zijn gedrag en het drugsbezit. Na verhoor is hij in de loop van de avond heengezonden.

Inbraak in bedrijven

ETTEN-LEUR: In een bedrijf aan de Hermelijnweg is zondagavond ingebroken. Het is de derde keer in korte tijd dat het bedrijf de dupe is van het inbrekersgilde. Zondag rond 21:00 uur vernielde de dader een ruitje om binnen te komen en ging er met een flatscreen en beamer vandoor. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek in te stellen.

ETTEN-LEUR: Aan de Zwarthoofd werd zondag ook ingebroken in een bedrijf. De dader sloeg hier eveneens een ruitje in om binnen te komen. Met een tweetal computers en flatscreen is men er vandoor gegaan.

Motorrijder met 129 km/u voorbij radar snelheidscontrole

BREDA: De politie heeft maandagmiddag aan de Doornboslaan een snelheidscontrole gehouden. Ruim 390 bestuurders reden voorbij de radarauto. 55 van hen reden te hard, waaronder een motorrijder die met een snelheid van 129 km/u de hoogste snelheid had. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

ZUNDERT: Maandagmorgen controleerde de politie aan de Weduwestraat bijna 100 automobilisten. Twee van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Auteur: Henk Snepvangers