Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


23 mei 2005


Onderwerp: politie onderzoekt spoor van vernielingen


De politie onderzoekt een spoor van vernielingen in de plaatsen Beek, Loerbeek, Nieuwdijk en Didam. De vernielingen zijn aangericht in de nacht van zaterdag op zondag. Vooral autobezitters zijn de dupe van de vernielingen en velen van hen ontdekten de schade pas zondagochtend. De politie verzoekt benadeelden met klem om aangifte te doen. Tevens hoopt zij via getuigen meer informatie over de verdachten te krijgen.


Niet alleen afgebroken ruitenwissers, bekraste auto's of ingeslagen autoruiten, maar ook ingegooide ramen bij twee woningen en een horecazaak. Dit is de trieste balans van tientallen vernielingen die zondagochtend werden gepleegd in Beek, Loerbeek, Nieuwdijk en Didam.


Rond 00.45 uur kwam de eerste melding bij de politie, dat er op de Arnhemseweg twee knapen tegen auto's liepen te schoppen. Zij waren weggelopen en ruim een half uur later kwam een melding van de Weemstraat waar een ruitenwisser van een auto vernield was. Ook zou er een ruit bij het nabij gelegen benzinestation vernield zijn. Zo'n drie kwartier later kwam er een melding dat er aan de Oude Beekseweg een bloempot door de ruit van een woning was gegooid en volgde een andere melding van een vernieling.


De politie heeft op dat moment geen verdachten kunnen achterhalen, maar is in de loop van zondag en maandag met tientallen vernielingen geconfronteerd. Zo ontdekten diverse autobezitters op zondagochtend dat hun auto was beschadigd.


Bij een oudere vrouw in Didam werd een pan met plantjes door een raam gegooid, maar aangezien zij slechthorend is werd dit ook pas zondagochtend ontdekt.


Naast tientallen beschadigde auto's zijn er bij de golfbaan aan de St. Jansgildestraat in Beek diverse vernielingen gepleegd. Lampen werd vernield en het terrasmeubilair werd in het hertenkampje gegooid. Bij een horecazaak in Nieuwdijk werd ook terrasmeubilair naar binnen gegooid met de nodige schade als gevolg.


Er vonden ook vernielingen in Loerbeek, Nieuwdijk en Didam plaats en de politie onderzoekt of deze in de serie thuis horen of dat er andere jongeren verantwoordelijk voor zijn.


De politie heeft inmiddels al een groot aantal aangiften opgenomen en verzoekt benadeelden met klem om aangifte van het gebeurde te doen. Dit kan per internet via www.politie.nl en men kan ook op afspraak aangifte doen. Mocht men een indicatie van de verdachten hebben dan kan de aangifte helaas niet via internet gedaan worden. Tevens roept de politie mensen op om bijzonderheden over deze ergerlijke vernielingen te melden aan het politieteam Montferland (0900 8844). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000)


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --