Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (23/05)

BERGEN OP ZOOM, 23 mei 2005

Diefstal tweetal autos na woninginbraak
HALSTEREN: Twee personenautos zijn zondagnacht gestolen bij een woninginbraak aan de Kornoeljelaan. De bewoners lagen te slapen toen zij rond 03.30 uur gewekt werden door het geblaf van hun honden. Toen zij polshoogte gingen nemen bleek er te zijn ingebroken. Op dat moment zagen zij hun autos wegrijden van de oprit van de woning. De daders zijn binnengekomen door gaatjes te boren in het keukenraam. Beide autosleutels, en aan tweetal portemonnees zijn meegenomen. De autos, een Toyota Rav4 voorzien van het kenteken 94-RF-KP en een Toyota Landcruiser voorzien van het kenteken 28-NP-HL zijn hierna meegenomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Politie controleert op nachtvissers
BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL: De politie heeft zondagnacht een controle uitgevoerd op de nachtvisserij. Op diverse lokaties waaronder de Kanovijver en de Theodorushaven zijn vissers gecontroleerd. Een tweetal vissers kregen een bekeuring voor het vissen met drie hengels en het vissen tijdens de nachturen aan de Binnenschelde. Aan de Potendreef in Roosendaal zat een drietal mannen afkomstig uit Polen te vissen met drie hengels en verboden aas. Ook hiervoor is een bekeuring uitgeschreven. Één visser uit Vlissingen kreeg een bekeuring toen hij aan de Potendreef zat te vissen zonder hiervoor een vereiste vergunning te hebben.

Inbraak in auto
ROOSENDAAL: Tussen zaterdagavond en zondagavond is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Galonberg. Het rechterportierslot is vernield. Er zijn geen goederen meegenomen.

Twee lichtgewonden bij aanrijding
ROOSENDAAL: Bij een aanrijding op de van Beethovenlaan thv de oprit van de A58 richting Bergen op Zoom zijn maandagochtend twee mensen gewond geraakt. Een auto bestuurd door een 21-jarige inwoner van Oud Gastel reed door rood licht op de van Beethovenlaan en wilde rechtdoor richting het centrum rijden. Een 30-jarige inwoner van Roosendaal reed op datzelfde moment door groen licht en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Met nek- en rugklachten zijn beiden overgebracht naar het ziekenhuis. Beide autos raakte zwaar beschadigd.

Inbraak bedrijf
ROOSENDAAL: Zondagnacht is er ingebroken bij een bedrijf gevestigd aan de Kroevenlaan. Aan de achterzijde van het pand is een uitzetraam verbroken waarna de daders konden binnenkomen. Drie kantoorruimten zijn doorzocht. Er is niets weggenomen.

Politie treft hennepkwekerij in de open lucht aan
BOSSCHENHOOFD: De politie heeft zondagavond bij de voormalige wormenkwekerij aan de Oude Antwerpsepostbaan een hennepkwekerij opgerold. De politie was naar aanleiding van een melding van een zwerver polshoogte gaan nemen. Bij nadere controle van het terrein trof men de hennepkwekerij aan in de buitenlucht. De omheining van het terrein was geheel voorzien van zwart worteldoek wat doorliep over de grond. In het worteldoek op de grond waren gaten gesneden waar de hennepplanten instonden. Uiteindelijk ontdekte de politie een 616-tal planten. De man die op het terrein werd aangetroffen, een 49-jarige inwoner zonder vaste woon- of verblijfplaats, is door de politie meegenomen. Na verhoor is de man weer heengezonden. Hij bleek geen eigenaar te zijn van de hennepkwekerij. De rechtmatige bewoner van het terrein zal door de politie later worden verhoord.

Auteur: Nicolette Bovenhorst