2e persbericht van maandag 23 mei 2005

Eindhoven 23-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee verdachten openlijke geweldpleging aangehouden

Afgelopen vrijdag en maandagmorgen heeft de politie twee Eindhovenaren van 20 jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van een openlijke geweldpleging op 18 maart jongstleden. Op die dag wilden politiemensen een bestuurder van een crossmotor controleren. Dat gebeurde op de Saturnusweg. Een grote groep jongeren bedreigde de politiemensen en de motorrijder kon ontkomen. De politie heeft daarna een onderzoek gedaan naar de betrokkenen bij dit incident. Dit resulteerde in de aanhouding van deze twee verdachten. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten. In deze zaak zullen op korte termijn mogelijk nog meer personen aangehouden worden.

Eindhoven: Hennepplanten in auto

Op het Willaertplein is maandag om 15.40 uur een 45-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Bij een controle trof de politie in zijn auto een doos met 70 jonge hennepplantjes aan. De plantjes zijn in beslag genomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Roodlichtcontroles

Bij roodlichtcontroles op enkele kruisingen in Woensel zijn maandag 43 bekeuringen uitgeschreven aan verkeersdeelnemers die het rode licht negeerden. Er is gecontroleerd op de Henegouwenlaan Tempellaan, Hondsruglaan Holterberglaan, Huizingalaan Ellertsveldlaan, Mercuriuslaan Airbornelaan.

Helmond: Autogordelcontrole

Op de Dorpsstraat is maandag tussen 13.00 en 15.00 uur een autogordelcontrole gehouden. Er is 39 maal een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Twee bestuurders belden niet handsfree en kregen ook een bekeuring.

Eersel: Snelheidscontrole

Op de Postelseweg is maandagochtend tussen 8.55 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. 375 voertuigen werden gecontroleerd. Daarvan reden er 136 te hard. De toegestane snelheid is 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/u.