Siemens

Persbericht

COM 0505.672 nl

Den Haag, maandag 23 mei 2005

Siemens levert draadloze communicatieoplossing aan Ikazia Ziekenhuis Rotterdam

Siemens Communications vervangt de huidige paging-installatie van het Ikazia Ziekenhuis door een HiPath Cordless oplossing: ruim 500 Gigaset Professional toestellen worden door Siemens geïntegreerd in het huidige verpleegkundigen oproepsysteem (VOS). Met de Gigasets wordt draadloos gebeld en verpleegoproepen kunnen op dezelfde toestellen worden ontvangen middels een akoestisch signaal en/of alfanumerieke display met informatie over bijvoorbeeld afdeling- of kamernummer. Daarnaast wordt het voor de verpleegkundige mogelijk om met één druk op de knop van de Gigaset op afstand een verpleegoproep te laten accepteren, te weigeren of een spreek-luister verbinding te laten plaatsvinden met de patiënt. Op deze manier kan de verpleegkundige de patiënt sneller te woord staan, zonder lange afstanden af te leggen. Eenvoudige assistentieaanvraag van een collega behoort ook tot de mogelijkheden.

Een andere noviteit die bij het Ikazia Ziekenhuis wordt toegepast is positiebepaling. Hiermee wordt de locatie van een persoon op de afdeling in het ziekenhuis bepaald. Met een alarmknop op het Gigaset-toestel kan een noodoproep geplaatst worden. De receptie of de bewaking ziet direct waar hulp vereist is en kan indien nodig assistentie inschakelen.

De nieuwe HiPath-oplossing maakt het tevens mogelijk om een noodoproep
- zoals een reanimatiealarm - gelijktijdig weer te laten geven op dertig Gigaset toestellen. De reanimatieoproep kan worden gestart vanaf een telefoontoestel of via het verpleegkundig oproepsysteem en mogelijk vooraf worden voorzien van een ingesproken bericht. Op de Gigaset toestellen wordt een sterk afwijkende alarmbeltoon ten gehore gebracht, zodat het duidelijk is dat het een noodoproep betreft. In het display wordt met een tekstbericht informatie over de alarmering getoond en eventueel kan een vooraf ingesproken boodschap over details van de oproep worden weergegeven. De nieuwe technologie wordt ingezet om de doelstellingen van Ikazia Ziekenhuis ten aanzien van de apparatuur - beschikbaarheid, betrouwbaarheid en eenvoud in gebruik - te kunnen verwezenlijken.

Siemens Communications heeft ruime ervaring met het leveren, installeren én onderhouden van communicatie oplossingen in de gezondheidszorg, waarbij de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van communicatietechnologie voor nu en de toekomst wordt gewaarborgd.

Inlichtingen voor de redactie en beeldmateriaal:

Persvoorlichting Siemens Nederland N.V.
Esther Sietses
Telefoon: 070-333 2265
Mobiel: 06-215 77 007
Fax: 070-333 2253
Email: esther.sietses@siemens.com