ChristenUnie


Gebedslijst mei 2005 maandag 23 mei 2005 - 16:28

Ten slotte, broeders en zusters, schenk aandacht aan alles wat waar is,
alles wat edel is,
alles wat rechtvaardig is,
alles wat zuiver is,
alles wat liefelijk is,
alles wat eervol is,
kortom, alles wat deugdzaam is
en lof verdient.
Fil. 4 : 8

Geachte bidders,

Een prachtige missie en opdracht. Toepasbaar op de privé-sfeer, school, werk en in het publieke leven. Ook op het werk dat de ChristenUnie doet. Waarheid, zuiverheid, rechtvaardigheid -om er maar een paar te noemen- zijn begrippen die ons als christenpolitici moeten onderscheiden. In het vervolg schrijft Paulus dat, voor wie dit doet, de God van de vrede met hem/haar zal zijn. Een heerlijke belofte!

U kunt danken voor:

* het goede werkbezoek dat Tineke Huizinga heeft gehad in Israël. Ze heeft met vele mensen en organisaties gesproken en zich zo persoonlijk op de hoogte gesteld van de situatie daar. Bid voor de vrede van Jeruzalem en haar inwoners. Bid voor vrede tussen het Joodse volk en de Palestijnen en omliggende volken.
* 60 jaar bevrijding die we deze maand hebben gevierd.
* de financiële ruimte die ons in staat stelt op het partijbureau nieuwe mensen aan te nemen. (Ter verduidelijking: in 2003 en 2004 konden we vacatures niet vervullen wegens geldgebrek.)
* de publiciteit en positieve aandacht die met name André Rouvoet de afgelopen tijd krijgt.

U kunt bidden voor:

* het Joodse volk. Door toenemend antisemitisme in Europa emigreren veel Joden naar Israël.

* het referendum over de Europese Grondwet. De ChristenUnie is tegen deze Grondwet omdat de bijbel laat zien dat grote machtsconcentraties ons dikwijls verder van God brengen.
* onze Europese overheid. Bid speciaal voor hen die daar werken en de Here onze God willen dienen, zoals Daniël dat deed.
* de plannen rondom de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) die ingrijpende gevolgen kan hebben voor juist de zwakken in onze samenleving. Bid dat de Tweede Kamer fractie er met anderen in slaagt, dat juist deze groep niet het kind van de rekening zal zijn.

* een speciale training voor lokale unies om een goede visie te formuleren voor de lokale samenleving. Bid dat deze training uiteindelijk zal leiden tot een helder geluid.
* de verdere voorbereiding op de lokale verkiezingen. Er gebeurt nu nog veel achter de schermen, zoals het opstellen van een programma, zoeken naar kandidaten, etc.

* de Tweede Kamerfractie. Traditiegetrouw zijn de weken voorafgaand aan de zomervakantie erg druk. Bid dat André, Tineke en Arie rust, gezondheid en wijsheid zullen hebben om de juiste keuzes te maken. Bid ook voor hun gezinnen.

* de ledenwerfactie die de ChristenUnie binnenkort begint. We zien dat steeds meer mensen zich herkennen in de standpunten van de ChristenUnie. Bid dat we in staat zijn om een groot aantal van hen ook lid te maken. Dit helpt ons om onze missie verder uit te dragen.

* onze regering en koningin. Bid dat zij (naar Rom. 13) voor ons welzijn zal zorgen.

Dank voor uw biddende betrokkenheid!
Met vriendelijke groet,

Klaas Quist
Coördinator gebed

PS: U vindt het fijn voor politiek en ChristenUnie te bidden? Geef deze mogelijkheid door aan mensen die u kent. Nieuwe bidders zijn altijd welkom. Aanmelden kan via www.christenunie.nl/gebed voor de digitale versie of door een briefkaart te sturen naar het partijbureau voor de papieren versie.

---