BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 23 mei 2005

Bnn.nl helpt met de keuze voor of tegen de europese grondwet

Op 1 juni gaat het Nederlandse volk naar de stembus voor het referendum over de Europese grondwet, maar veel jongeren hebben geen idee wat de grondwet precies inhoudt en of ze voor of tegen gaan stemmen. BNN.NL helpt die mensen een handje op weg. Vanaf dinsdag 24 mei is er op de site van BNN van alles te vinden over de Europese grondwet en komen voor- en tegenstanders aan 't woord.

Bovendien hoef je bij BNN geen 18 jaar te zijn om je mening te geven over de Europese Grondwet. Via het digitaal stemhokje kan iedereen, jong en oud, z'n mening vormen over het referendum en vervolgens ook stemmen voor of tegen de grondwet. Vertegenwoordigers van politieke jongerenorganisaties leggen uit waarom zij voor zijn of tegen en waarom jij dat ook zou moeten zijn. Als je denkt voor te stemmen krijg je tegenargumenten te horen en andersom, om toch even te toetsen of je het echt zeker weet.

BNN.NL is onderverdeeld in vier thema's. Het sociale gezicht van bnn is te vinden onder life.bnn.nl. Daarnaast kunnen muziekfreaks terecht op beats.bnn.nl, reisfanaten wegdromen op weg.bnn.nl en vind je het allerlaatste nieuws op internetgebied op link.bnn.nl.