Ingezonden persbericht


UITNODIGING

Presentatie van het boek Brieven van een Pers: over Nederlands en islamitisch kannibalisme van Afshin Ellian

Den Haag, kantoor Edmund Burke Stichting, maandagavond 23 mei

Afshin Ellian (Teheran, 1966) kwam in 1989 als politiek vluchteling naar Nederland. Hij is als filosoof en jurist verbonden aan de universiteit van Leiden, en schrijft regelmatig artikelen voor kranten en tijdschriften. Een keuze uit deze artikelen, columns en essays - die vooral over de islam, de multiculturele samenleving en het integratiedebat gaan - is nu gebundeld in het boek Brieven van een Pers. Als vluchteling uit het Iran van Khomeiny kent Ellian de inhumanitaire duisternis van het Midden-Oosten, de repressie van de islam en de totalitaire staat. Vanuit die erfenis en die kennis becommentarieert hij de ontwikkelingen in Nederland. Als debater en polemicus, maar vooral als kritische, vrije geest, zegt Ellian de dingen die Nederlanders zelf niet durven zeggen. In zijn stukken wijst Ellian met humor en met verve op de gevaarlijke, reactionaire kanten van bepaalde islamitische bewegingen, maar ook op de verstikkende kanten van de Nederlandse politieke cultuur. En juist als die twee elkaar ontmoeten, blijken centrale waarden ter discussie komen te staan: vrijheid, rechtsstatelijkheid, de scheiding van kerk en staat en de scheiding der machten. Deze centrale waarden worden dus van twee kanten bedreigd - en dienen onvoorwaardelijk te worden verdedigd.

Afshin Ellin zal op maandagavond 23 mei in een korte inleiding de essentie van zijn boek weergeven, waarna Bart Jan Spruyt, directeur van de Edmund Burke Stichting, de heer Ellian in een publiek interview nadere vragen over de inhoud zal stellen. Daarna is er alle gelegenheid voor u als bezoeker om met de heer Ellian in discussie te gaan.

Op deze avond zal er ook een boekentafel aanwezig zijn, en zal het nieuwe boek van de heer Ellian dus beschikbaar zijn.

Wij willen u hierbij van harte uitnodigen deze avond bij te wonen.

Wat? Presentatie van het boek Brieven van een Pers van Afshin Ellian Waar? Kantoor Edmund Burke Stichting, Noordeinde 10-D, Den Haag Wanneer? Maandagavond 23 mei, 's avonds om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Nota bene: Zou u uw komst i.v.m. de organisatie van de avond vooraf willen melden aan de chef de bureau van de Edmund Burke Stichting, mevrouw Conny Jongbloed (070 - 39 25 180, of info@burkestichting.nl)?

Met een vriendelijke groet, en hopelijk tot ziens op 23 mei, Bart Jan Spruyt
directeur Edmund Burke Stichting