Gemeente Delft

Scholieren gaan aspecten van Abtswoudse Polder onderzoeken

Op 23 en 25 mei sturen docenten van het Christelijk Lyceum aan de Obrechtstraat 118 leerlingen het veld in. De leerlingen gaan in groepjes verschillende aspecten van de Abtswoudse Polder onderzoeken.

De school uit en het veld in klinkt menig scholier als muziek in de oren. Maar tijdens het veldwerkproject in de Abtswoudse Polder moet er wel echt gewerkt worden want de beoordeling van het veldwerkproject telt mee voor het eindexamen. Er wordt onderzoek gedaan naar geluidsniveau, hoogteverschillen, bodemopbouw, waterkwaliteit en waterbeheer. Ook wordt de geschiedenis van het landschap bestudeerd. Na een dag van onderzoek in de polder volgt een dag waarop de leerlingen de resultaten verwerken in een verslag en een presentatie. Tenslotte worden alle resultaten door de leerlingen gepresenteerd in de aula, waardoor een totaalbeeld van het ontstaat. Het veldwerkproject wordt dit jaar voor de tweede keer uitgevoerd en is ontwikkeld door docenten van het CLD, in samenwerking met het gemeentelijk natuur- en milieucentrum de Papaver. De eindpresentaties zijn op maandag 30 mei.

(bijgevoegd een foto van een bodemonderzoek tijdens veldwerkproject in 2004)

Noot aan de redactie:
Tussen 10.00 tot 15.00 uur wordt er gewerkt door de leerlingen in de Abtswoudse Polder. Verzamelplek is de gele keet op de parkeerplaats aan de Abtswoudseweg. De pers is van harte uitgenodigd. Meer in informatie: Jack Boogmans, gemeente Delft, 015 - 219 79 87, 06-53634199 (op dag zelf), Adriaan Kornet, docent Christelijk Lyceum Delft, 015 - 268 43 70.


-----------------------


---- --