Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave vrijdag 20 mei

* MISDRAGINGEN RONDOM FEYENOORD-AJAX IN 'OPSPORING VERZOCHT'

Het programma 'Opsporing Verzocht' besteedt maandag 23 mei aandacht aan de misdragingen rondom de wedstrijd Feyenoord-Ajax op 17 april.
In beide uitzendingen zullen die avond een aantal foto's getoond worden van verdachten die betrokken waren bij de onregelmatigheden. Korpschef A.J. Meijboom zal hierbij het woord voeren. Na de uitzending en de dagen daarop volgend zullen de overige foto's successievelijk op de website van de politie Rotterdam-Rijnmond, www.politie-rotterdam-rijnmond.nl, verschijnen. De beelden van verdachten die zich komen melden voor de uitzending zullen niet gepubliceerd worden. Overigens zijn de foto's van alle verdachten op het intranet geplaatst van zowel de politie Rotterdam-Rijnmond als alle andere politiekorpsen in Nederland. Het rechercheteam dat zich bezighoudt met dit onderzoek is vastberaden de verdachten te achterhalen. Ochtenduitgave vrijdag 20 mei

* AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 43-jarige Rotterdammer aangehouden na een inbraak op de Viskorfstraat.
De man had omstreeks kwart voor drie ingebroken in een auto en was hierbij betrapt door getuigen. De man werd staande gehouden waarna de politie werd gealarmeerd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.
* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiemensen van het district West stelden donderdagochtend, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een opslagplaats aan de Doedesstraat in. In de ruimte werd een hennepkwekerij met in totaal 1260 stekken aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in om de eigenaar te achterhalen.

* ZAKKENROLLER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben deze week een 26-jarige zakkenrolster zonder woon- of verblijfplaats aangehouden op de Afrikaandermarkt. Rond twee uur waarschuwde een marktkoopman een op de markt surveillerend `burgerkoppel' van de politie nadat hij had gezien dat de vrouw iets had gestolen. Op zijn aanwijzingen konden de agenten de verdachte aanhouden. Zij is voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau en is vervolgens overgedragen aan de Vreemdelingendienst.