Persbericht

In het persbericht van 13 mei jongstleden heeft Van der Hoop Bankiers melding gemaakt van een mogelijke aanpassing van de jaarrekening over het jaar 2004. Als gevolg hiervan was Van der Hoop Bankiers tevens genoodzaakt de emissie van de Perpetual Capital Securities in te trekken.

De mogelijke aanpassing van de jaarrekening over 2004 houdt verband met het feit dat de Belastingdienst de voormalige dochter Padt en Van Kralingen Trust aansprakelijk heeft gesteld voor nog niet betaalde vennootschapsbelasting die verschuldigd was door vennootschappen, welke enkele jaren geleden door Padt en Van Kralingen zijn verkocht.

Mede naar aanleiding van uitkomsten van een door Van der Hoop Bankiers ingesteld onderzoek is Van der Hoop Bankiers in contact getreden met de Belastingdienst. Dit overleg heeft op 20 mei 2005 geleid tot een schikking. Tegen betaling van euro 5,5 mln. is aan Van der Hoop Bankiers en haar toenmalige dochtervennootschappen finale kwijting verleend, zodanig dat Van der Hoop en haar voormalige dochtervennootschappen terzake van voornoemde transacties gevrijwaard zijn van claims van de Belastingdienst en van derden.

Direct na het intrekken van de emissie van de Perpetual Capital Securities op 13 mei jongstleden is door diverse partijen aangegeven dat zij in beginsel geĂŻnteresseerd blijven in het aangeboden produkt. Van der Hoop Bankiers onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om op korte termijn een vergelijkbaar of alternatief produkt aan te bieden.

Ter facilitering van de verdere expansie van het hypotheekbedrijf is inmiddels met NIBCapital een kredietlijn overeengekomen. Het is de intentie van Van der Hoop Bankiers en de NIBCapital om deze lijn in de nabije toekomst om te zetten in een zogenoemde warehouse constructie, die in enkele jaren moet leiden tot een securitisatie van de al opgebouwde en nog verder op te bouwen hypotheekportefeuille.

Op 31 mei 2005 zal een persbericht uitgaan met de herziene jaarcijfers over 2004. Alsdan zal ook de datum van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders bekend worden gemaakt, als ook de datum waarop de gewijzigde jaarrekening 2004 beschikbaar komt.

Amsterdam, 23 mei 2005

Voor nadere inlichtingen:
mr S.P.G.M. van Hooijdonk
Prof. dr Ph.A. Stork
Tel.: + 31 (0)20 522 6045

Persbericht, d.d. 23 mei 2005 - Van der Hoop Bankiers N.V.


---- --