NATIONALE VACATUREBANK.NL

NationaleVacaturebank.nl weer als beste banensite gekozen

PERSBERICHT voor onmiddelijke publicatie

NationaleVacaturebank.nl weer als beste banensite gekozen

Buyways heeft een grootschalig gebruikersonderzoek (5.700 respondenten) voor NationaleVacaturebank.nl gehouden. Zowel werkgevers als actief en latent werkzoekenden konden op de site in een enquête hun kritische mening geven over NationaleVacaturebank.nl en de andere banensites. Uit het onderzoek blijkt dat NationaleVacaturebank.nl zowel bij werkgevers als bij werknemers de favoriete banensite is.

De respondenten

Werkgevers
Ruim 700 bedrijven, werkgevers en intermediairs, hebben meegedaan aan de enquête en geven er de voorkeur aan personeel te werven via NationaleVacaturebank.nl. De top drie functiegroepen waarin zij personeel zoeken zijn Sales, Techniek en Administratie. Werkgevers komen in contact met NationaleVacaturebank.nl door aanbevelingen van derden, de mond-tot-mond reclame.

Werkzoekenden
De werkzoekenden die hebben meegewerkt aan de online enquête (ongeveer 5.000 respondenten) zijn rond de 38 jaar, hebben over het algemeen een afgeronde HBO- of MBO- opleiding en beschikken vaak over een ruime werkervaring. HBO-ers en WO-ers zoeken respectievelijk vooral op Sales en Beleidsfuncties. MBO-ers blijken voornamelijk op zoek naar functies op het gebied van Administratie. Werkzoekenden worden op NationaleVacaturebank.nl gewezen door aanbevelingen van derden en zoekmachines als Google.

De resultaten

De verschillende aspecten van de site zijn door beide doelgroepen beoordeeld als goed. Men is zeer tevreden over de snelheid van de site (7.3) het gebruiksgemak (7.3), duidelijkheid van de menu-structuur (7.1) en de lay-out van de site (7.0).

Ten opzichte van haar concurrenten steekt de grootste banensite van Nederland er niet alleen qua kwantiteit (27.500 vacatures online) maar ook qua kwaliteit met kop en schouders bovenuit. Dit komt naar voren bij de vraag over de totaalindruk van diverse banensites. De totaalindruk van NationaleVacaturebank.nl wordt door de werkzoekenden beoordeeld met een 7.3. Op afstand gevolgd door Intermediair.nl met een 6.7 en Monsterboard.nl met een 6.7. Werkgevers geven NationaleVacaturebank.nl een 7.2 en plaatsen Monsterboard.nl (7.0) en Intermediair.nl (6.9) achtereenvolgens op de tweede en derde plaats.

'We hebben onze doelgroepen eveneens gevraagd naar eventuele opmerkingen en aanvullingen. Met deze input kunnen we de site verder verbeteren. Bij een volgend onderzoek willen we uiteraard nog beter uit de bus komen,' aldus drs. Vanessa Pakes, Contentmanager bij NationaleVacaturebank.nl, in haar reactie op de resultaten. 'Wij zijn zeer tevreden met deze beoordeling. NationaleVacaturebank.nl probeert zoveel mogelijk vanuit de gebruiker te denken. Die wil snel en eenvoudig vinden waar hij naar op zoek is. En nu blijkt dat dit goed werkt. Daar doe je het immers allemaal voor!'

Over NationaleVacaturebank.nl
NationaleVacaturebank.nl is de grootste internetaanbieder van vacatures. Maandelijks heeft de website meer dan 1.8 miljoen bezoekers, waarvan 51% hoger opgeleid is, 44% een MBO opleiding heeft en 5% een LBO-opleiding. NationaleVacaturebank.nl is onderdeel van VNU Business Publications in Haarlem.

Noot voor de redactie,