Politie Groningen

Persberichten maandag 23 mei 2005

Provincie Groningen 23-05-2005 -

Winschoten: politie houdt dieven aan
Surveillerende politiemensen zagen zondagnacht een verdachte auto staan op een parkeerplaats aan de Zeefbaan in Winschoten. De wagen stond tussen twee vrachtautos en bij een controle bleken in de auto een aantal rollen lasdraad te liggen. Dezelfde rollen draad werden ook in één van de vrachtwagens aangetroffen. Die truck bleek opengemaakt te zijn. Bij de personenauto werd een 22-jarige man uit het Duitse Rhauderfehn aangetroffen. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar bleek dat de man had samengewerkt met twee kompanen. Op basis van het signalement konden enige tijd later op de weg tussen Winschoten en Beerta twee mannen worden aangehouden. Ook zij, twee 18-jarige mannen uit Winschoten en Bellingwolde, werden eveneens naar het bureau gebracht. De fiets waarop ze reden is mogelijk van diefstal afkomstig. Alle drie de verdachten worden nader gehoord.

Wildervank: jongen gewond op voetbalveld
Een 10-jarige jongen uit Santpoort is zondagmiddag gewond geraakt op een voetbalveld aan de Woortmanslaan in Wildervank. Door onbekende oorzaak kreeg het kind een omvallend voetbaldoel op zijn hoofd. Na hulp van de bemanning van de traumahelikopter is het kind met hoofdletsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Kolham: snelheidscontrole
De politie heeft zondag een snelheidscontrole gehouden op de A7 bij Kolham. Daarbij werd van 2000 voertuigen de snelheid gemeten. Er werden 11 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 179 km per uur. Die werd gereden door een 53-jarige man uit Noordwijk. Hij werd staande gehouden en kreeg direct een boete. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook het rijbewijs van een 26-jarige automobilist uit Ter Apelkanaal werd ingevorderd. Hij reed 171 km. Op de A7 man 120 worden gereden.

Leek: politie bekeurt voor afval verbranden
De politie heeft maandagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 34-jarige man uit Nietap. Politiemensen zagen tijdens de surveillance een groot vuur. Dat bleek te branden achter een woning aan de J.P. Santeeweg in Nietap. De verdachte verbrandde daar een hoeveelheid sloophout. Hij kreeg een boete van 255 euro.

Oldekerk: paard verwondt vader en dochter
Een 49-jarige man en zijn 17-jarige dochter, beiden uit Oldekerk, zijn zondagavond gewond door schoppen van een paard. De slachtoffers waren bezig met het longeren van het dier in een paardrijbak aan de Mensumaweg in Oldekerk. Op een onbewaakt ogenblik schopte het paard hard achteruit en raakte vader en dochter. Beiden zijn met arm- respectievelijk buikletsel naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Veendam: gewonde bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Rijksweg N33 bij Veendam is zondagmorgen een 35-jarige automobiliste uit Appingedam gewond geraakt. De vrouw reed in de richting van haar woonplaats en kwam door onbekende oorzaak met haar auto in de rechter wegberm terecht. Na een stuurcorrectie verloor het slachtoffer de controle over de auto en botste tegen een boom. De vrouw raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Ze is met onder andere beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Haar zwaar beschadigde auto is door een berger afgevoerd.

Berichten Stad volgen