Ingezonden persbericht

Catalaanse delegatie bij Haagse particuliere woon-zorgvoorzieningen

DEN HAAG, 20050519 -- Een drietal Haagse particuliere woon- zorgvoorzieningen zijn maandag 23 mei gastheer voor een Catalaanse vereniging van voorzieningen voor ouderen, de ACRA (www.acra.es). De groep, voornamelijk directeuren van Catalaanse zorg- en verpleeghuizen en /of thuiszorginstellingen, zijn op studiereis in Nederland om op institutioneel vlak en in de praktijk de werking van de ouderenzorg in Nederland te bestuderen.


De interesse voor de particuliere woon- zorgvoorzieningen is er vanwege de sterke verschillen tussen de reguliere en particuliere zorginstellingen in Nederland. Daarom dat ACRA naast enkele reguliere instellingen ook particuliere woon- zorgvoorzieningen bezoekt waaronder de Haagse woon- zorgvoorzieningen Casa Sana en Huize Rachel.
Daarnaast heeft ACRA specifieke interesse voor instellingen waar psychogeriatrische bewoners gehuisvest zijn. Dit komt voort uit de eigen structuur van de ouderenzorg. In Spanje is het nog zeer vaak zo, dat ouderen op hoge leeftijd bij hun kinderen wonen. Zorginstellingen in Catalonië zijn vaak bewoond door psychogeriatrische patiënten. ACRA wenst dan ook kennis te nemen van de therapieën en stimulansen die psychogeriatrische patiënten in Nederland volgen. Als één van de weinige particuliere woon- en zorgvoorzieningen in Nederland, biedt de Haagse woon- zorgvoorziening Huize Statigh ook plaats voor psychogeriatrische patiënten. Zodoende dat ACRA ook de woon- zorgvoorziening Huize Statigh aandoet.




Ingezonden persbericht