Ingezonden persbericht

Group 2000 en Pine Digital Security bundelen krachten

ALMELO, 20050523 -- Group 2000 en Pine Digital Security bundelen hun krachten om hun positie op de internationale Lawful Interception markt (het aftapbaar maken van communicatienetwerken voor politie en justitie) te versterken. Beide bedrijven zijn toonaangevend op dit gebied in Nederland: Group 2000 voor vaste en mobiele operators, Pine voor Internet Service Providers. Om deze samenwerking kracht bij te zetten heeft Group 2000 een participatie genomen in Pine Digital Security B.V.


Pine Digital Security en Group 2000 hebben hun Lawful Interception oplossingen geïntegreerd tot een gecombineerde oplossing voor PSTN, GSM, GPRS, UMTS, VoIP en (IP) data. Het productportfolio omvat monitoring soft- en hardware en mediators, aangestuurd door een volledig geïntegreerd management systeem. Ook is een Law Enforcement Monitoring Facility (LEMF) oplossing, voor gebruik in de tapkamers, aan de gezamenlijke portfolio toegevoegd. De gecombineerde oplossing geniet momenteel belangstelling van veel Europese operators en overheden, in het bijzonder voor het tappen van Voice over IP (VoIP).

"Een snelle convergentie naar Voice over IP is voor veel Europese telco's van levensbelang" zegt Jeroen Oomkes, general manager van Group2000. "Doordat onze gezamenlijke Lawful Interception oplossing naadloos in alle netwerken past kan de telco zich blijven concentreren op de core business maar toch voldoen aan de wettelijke vereisten".

De strategische samenwerking geeft meer kansen dan Lawful Interception alleen. Bekende security bedreigingen als spam, virussen en hackers vinden steeds meer hun weg naar de mobiele telefoon. Group2000 en Pine werken aan een uitgebreid portfolio van security oplossingen voor nieuwe en bestaande infrastructuren van vaste en mobiele telecom operators.

"De mobiele telefoon wordt steeds meer een dataplatform. Dit betekent dat deze technologie een steeds aantrekkelijker doel wordt voor voor hackers en andere kwaadwillenden. Daarom is het verstandig dat onze beveiligingsfilosofie ook op dit platform toegepast wordt." zegt Mark Lastdrager, directeur van Pine Digital Security. "Door de strategische samenwerking kunnen we onze hoogstaande kennis van digitale beveiliging nu combineren met Group2000's know-how van mobiele technologieën".

Over Group 2000

Group 2000 is al meer dan 25 jaar aanbieder van turn-key oplossingen voor vaste, mobiele en cable operators. Het portfolio richt zich op voice/video services, mobile messaging en lawful interception.
De oplossingen zijn gebaseerd op in-house ontwikkelde telco-grade platformen en worden toegespitst op de bestaande netwerk infrastructuur en wensen van de klant. Met advies, ontwikkeling, project management en 24 uurs support ondersteunt Group 2000 haar klanten van ideevorming tot exploitatie.
Group 2000 heeft vestigingen in Nederland, Noorwegen en Zwitserland.

Contact:
Frank Dikker (+31 546 482 400)
frank.dikker@group2000.nl
www.group2000.nl

Over Pine Digital security

Pine Digital Security is opgericht in 1997. Het portfolio bestaat uit beveiligde en permanent beheerde infrastructuren op basis van open source producten, security consultancy diensten zoals audits en penetratietesten en security trainingen. Pine's EVE lawful interception oplossing wordt momenteel door circa 90% van de Nederlandse ISP markt gebruikt om te voldoen aan de wettelijke aftapverplichting.

Contact:
Mark Lastdrager (+31 703 111 010)
mark.lastdrager@pine.nl
www.pine.nl