Kamernet helpt helft van de studenten aan woning

WOERDEN, 20050525 --
Ruim 65.000 studenten vonden het afgelopen jaar een kamer via Kamernet.nl. Daarmee is de website met voorsprong de grootste kameraanbieder van Nederland. De oprichters Rob Koster (27) en Nathan Skwortsow (27) wijden het succes aan het simpele systeem.

De steden waar de ondernemers de meeste kamers aanbieden, zijn Utrecht en Amsterdam. Dit zijn tevens de steden waar de kamernood het hoogst is. Momenteel worden er in Utrecht 412 kamers aangeboden en in Amsterdam 247. "Elk jaar gaan er zo'n 120.000 studenten opzoek naar een kamer. Ik kan met zekerheid zeggen dat wij ruim de helft van hen aan woonruimte helpen," aldus Koster.

Simpel systeem
Volgens hem ligt het succes van Kamernet aan het simpele systeem. Een verhuurder biedt op de website een woonruimte aan en deze wordt vervolgens gecontroleerd door het Kamernetteam.
De leden van de site kunnen via e-mail aangeven of ze de betreffende woonruimte willen hebben. "Huurders kunnen vanuit hun luie stoel reageren en verhuurders kunnen zelf bepalen aan welke student zij hun kamer willen verhuren."

Het idee voor Kamernet.nl ontstond vier jaar geleden toen Swortskow en Koster nog studeerden. Skwortsow zocht een kamer in Utrecht maar wilde geen hoge courtagekosten betalen. De twee ondernemers maakten een kamersite voor studenten en bedachten de bedrijfsnaam SK-mediagroep. "We verstuurden persberichten naar verschillende kranten en tijdschriften en vanaf dat moment kwamen de eerste aanbiedingen van kamers binnen op de website."

Meer successen

Skwortsow en Koster hebben meer succesvolle websites. Twee jaar geleden werd datingsite Lexa.nl opgericht. Inmiddels heeft de site ruim 250.000actieve leden en is het één van de grootste datingsites van Nederland.