Gemeente Reimerswaal


Uitnodiging van "Vitaal Reimerswaal aan zet"

55-plussers aan het woord
"Praat mee over de toekomst van Reimerswaal.
Wij willen graag van u horen, hoe het in de gemeente Reimerswaal nu en in komen-de jaren prettig ouder worden is".

Met deze oproep ging in mei 2004 het project "Vitaal Reimerswaal aan zet" van start.

Het doel van 'Vitaal Reimerswaal aan zet' was om 55-plussers te laten inventariseren wat er (nog) moet gebeuren om de ouderen in Reimerswaal de komende 10 à 20 jaar naar tevredenheid te kunnen laten leven. Alle 55-plussers zijn gevraagd om mee te denken en mee te praten over het ouderenbeleid, over de wensen en behoeften voor de toekomst, over de te realiseren voorzieningen en maatregelen en gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan de gemeente. Kortom om in hun eigen dorp, omgeving op onderzoek uit te gaan en te kijken wat men daar zou kunnen verande-ren. De tijd dat "oudjes" werden betutteld is voorbij. Ouderen weten zelf heel best wat goed voor hen is. Ze willen bovendien hun eigen stempel blijven drukken op hun leven en dus meebeslissen!

"Vitaal Reimerswaal aanzet" is nu afgerond. De themawerkgroepen hebben hun werkzaamheden afgerond. Hun bevindingen zijn samengevoegd en verwoord in een eindrapportage.
De eindrapportage wordt op woensdag 25 mei aangeboden aan de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, de gedeputeerde van de provincie Zeeland en de ondertekenaars van het convenant.

Mocht u belangstelling hebben om bij de overhandiging van de eindrapportage aan-wezig te zijn en bent u nieuwsgierig naar de resultaten. U bent van harte welkom op 25 mei om 16.00 uur in het dorpshuis "de Meiboom" in Krabbendijke.

Wij verwelkomen u graag op 25 mei a.s.

De projectgroep "Vitaal Reimerswaal aan zet"
(Geplaatst op: 28-04-2005)