Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen: dat werkt! Startbijeenkomst werkgelegenheidsoffensief gemeente
09 mei 2005

De gemeente Vlaardingen begint een offensief op het gebied van economie en werkgelegenheid. Op woensdag 25 mei organiseert de gemeente Vlaardingen de startbijeenkomst 'Vlaardingen: dat werkt!' voor bedrijven en organisaties die zich bezig houden met werkgelegenheid.

De economische omstandigheden en toenemende werkloosheid zijn een belangrijk aandachtspunt voor het gemeentebestuur van Vlaardingen. De invoering van de Wet Werk en Bijstand (WWB) heeft de gemeente financieel geheel verantwoordelijk gemaakt voor de opvang van werklozen en het terugbrengen van werkzoekenden in het arbeidsproces. De Gemeente Vlaardingen heeft daarmee een heel andere rol: namelijk om actief bijstandsgerechtigden aan werk te helpen. De gemeente wil graag met de werkgevers samen werken aan de Vlaardingse economie en werkgelegenheid.

Tijdens de startbijeenkomst zijn de wethouders Anny Attema van Sociale Zaken en Paul Scheffer van Economische Zaken aanwezig. Paul Scheffer vertelt over de gemeentelijke dienstverlening en de ondernemersbalie. Anny Attema vertelt over de rol van de gemeente bij arbeidsinschakeling, over het vacaturemeldpunt en subsidiemogelijkheden. De nieuwe wet biedt bedrijven namelijk goede mogelijkheden om financieel voordelig werklozen in te zetten. Deelnemers kunnen tijdens de bijeenkomst ook netwerken met allerlei spelers op de Vlaardingse arbeidsmarkt (ondernemers, non-profitorganisaties, KvK, ondernemersverenigingen, CWI, UWV, uitzendbureaus, reïntegratiebedrijven). Bovendien is er een informatiemarkt.

Ondernemers die zich aan willen melden, kunnen een e-mail sturen aan: ondernemersbalie@vlaardingen.nl.