Ingezonden persbericht


Nijmegen, 11 mei 2005

Officiële start bouw kenniscentrum in Nijmegen

Op 25 mei aanstaande klinkt in aanwezigheid van minister L.J. Brinkhorst en burgemeester G. ter Horst van Nijmegen het officiële startsein voor de bouw van een ambitieus project, dat gaat bijdragen aan de vormgeving van de kenniseconomie. Het gaat om de eerste fase van een gebouwencomplex, tot nu toe bekend onder de namen Philips City Center of Philips Business & Innovation Center (PBIC).

In de tweede fase is een Central Conference Theatre & Exibition area en een Hotel & Resorts, Leisure & Retail area gepland. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst wordt de nieuwe naam van het centrum bekend gemaakt.

Graag nodigen wij u uit hierbij aanwezig te zijn.

Met de bouw van dit complex ontstaat een omgeving waar technologie (gelieerd aan de halfgeleiderindustrie, multimedia en ICT), business en lifestyle samengaan, waar de dialoog tussen producent en consument kan plaatsvinden en waar nieuwe netwerken en allianties ontstaan, resulterend in innovatieve ideeën en producten. Het centrum faciliteert de uitwisseling van kennis en creativiteit tussen ontwikkelaars, kennisinstituten en ondernemers door het creëren van een open podium.

Het project past uitstekend in het plan van het Ministerie van Economische Zaken om samen met andere overheden innovaties in kansrijke regio's te versterken. Nijmegen vormt met Arnhem (KAN), Wageningen en Twente zo'n innovatieve regio. Een van de redenen waarom ook de gemeente Nijmegen en Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV participeren in het project. Philips Semiconductors Nijmegen (PSN) is de toekomstige hoofdhuurder van het achttien verdiepingen tellende markante pand. Het voorziet in de behoefte van PSN aan een hoogwaardige werk- en verblijfsomgeving. De ontwikkelingen van Philips Semiconductors Nijmegen sluiten bovendien aan op het netwerk van hoogwaardige technologie tussen Leuven, Eindhoven en Nijmegen.

Ontwikkeling en bouw van het project worden gerealiseerd door ICE ontwikkeling en Ballast Nedam Bouw. Architect is Mecanoo Architecten in Delft.

U bent op 25 mei vanaf 12.15 uur van harte welkom in de feesttent op het bouwterrein, naast de huidige locatie van Philips Semiconductors Nijmegen aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen. Uw auto kunt u parkeren op de parkeerplaats aan de Weg door Jonkerbos- Neerbosscheweg, gelegen tussen de Opel-garage en de Philips-gebouwen (zie bijlage P).

Om 13.00 uur opent prof. dr. N. J. M. Nelissen de festiviteit en introduceert de nieuwe naam. Naast de officiële openingshandeling staan korte presentaties van de directies van ICE ontwikkeling, Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland, Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling, Philips Semiconductors Nijmegen, de architect Mecanoo, burgemeester Ter Horst, de heer F. van Houten, Chief Executive Officer van de divisie Philips Semiconductors en minister L.J. Brinkhorst op het programma.

Na de toast op de start van de bouw heeft u als pers kort de gelegenheid om in een aparte hoek van de feesttent uw vragen te stellen aan de vertegenwoordigers van de diverse participanten. Ook aanvullende persinformatie is hier verkrijgbaar.

Graag ontvangen wij vóór 20 mei aanstaande bijgevoegde antwoordfax retour. Uw perslegitimatie is noodzakelijk om toegelaten te worden tot het terrein.

Met vriendelijke groet,
mede namens Philips Semiconductors Nijmegen en Ballast Nedam Bouw

R.Th.P Lubbers
Directeur ICE ontwikkeling

ICE ontwikkeling, Postbus 6777, 6503 GG Nijmegen

Telefoon: (024) 35 111 52
Fax: (024) 35 111 85 of (024) 35 111 60

---- --