Universiteit Maastricht

18 mei 2005
UM geeft creatief en artistiek talent de ruimte Uitreiking prijzen en expo Arts Contest 2005

Op 25 mei a.s. presenteert de UM beeldende kunstwerken van 25 medewerkers en studenten tijdens de Arts Contest. De makers van drie tentoongestelde werken zullen worden onderscheiden met elk een geldprijs van 250. Daarnaast krijgen alle andere deelnemers een eervolle vermelding, met een door de edelsmid Ingrid Fokken ontworpen en vervaardigd object.

Na het voorlezen van het juryrapport en het uitreiken van de prijzen zal Hans Philipsen de tentoonstelling openen. Philipsen, oud-rector van de UM, is de bedenker van de Arts Contest en tevens jurylid. Hij zal daarbij tevens aandacht schenken aan het nieuw gemaakte kunstwerk And so on, van de hand van de Belgische kunstenaar Fred Eerdekens voor de hal van Uns 40.

Tijdens de feestelijk opening en uitreiking zal het bekende Blazersensemble Raak spelen. Het ensemble bestaat voor een deel uit UM-medewerkers en is gespecialiseerd in minder gehoorde hedendaagse muziek. Voor deze gelegenheid speelt het ensemble tegen 17.00 uur Raakstuk voor 26 blazers en slagwerk, dat speciaal voor het ensemble is gecomponeerd door de Maastrichtse componist Henry Konsten.

De tentoonstelling wordt na 25 mei in twee delen gesplitst: een deel blijft in de hal van Uns 40 en de andere helft verhuist naar de expositieruimte Op de Berg in het gebouw van de Minderbroedersberg. Tot 6 juli a.s. kunnen bezoekers en belangstellenden op beide lokaties het werk zien van deze medewerkers en studenten.

Noot voor de pers:
De uitreiking van de prijzen en de opening van de tentoonstelling vinden op 25 mei plaats vanaf 16.15 uur op de locatie Universiteitssingel 40 in Maastricht. Meer informatie geeft Annet Habets, via tel 388 2020 of 06 212 57465. Kijk voor meer informatie ook op www.unimaas.nl/leefum