Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 157

datum: 20 mei 2005

Kroegdebatten over veilig uitgaan in de binnenstad

De gemeente Amersfoort organiseert de komende weken 2 kroegdebatten over veilig uitgaan voor het uitgaanspubliek. Het doel van de debatten is het eigen gedrag van bezoekers onder de loep te nemen en daarover reacties los te maken: wat kunnen bezoekers zelf doen om uitgaan veilig te houden. De discussie wordt gevoerd aan de hand van een aantal stellingen die door jongeren zelf zijn ingebracht. Op een aantal scholen hebben proefgesprekken plaatsgevonden waarbij stellingen werden uitgetest. Op 6 juni volgt een debat voor ouders: welke verantwoordelijkheden hebben ouders met betrekking tot een veilige binnenstad. Naast bezoekers en ouders zijn alle partijen die een rol spelen in het uitgaansleven aanwezig en luisteren en praten zij mee.

Waar en wanneer
Op 25 mei a.s. vindt het eerste debat voor jongeren tussen de 16 en 20 jaar plaats. Het debat vindt plaats in de Karseboom en begint om 21.00 uur. De landelijk bekende Amersfoortse rapgroep DAC heeft medewerking voor deze avond toegezegd. Op 27 mei a.s. wordt er een debat georganiseerd voor oudere jongeren vanaf een jaar of 18. Dit debat start om 23.45 in Bubbles. Op 6 juni volgt het debat voor ouders van uitgaande jeugd. Deze avond vindt plaats in De Karseboom en begint om 21.00 uur.

Meer informatie over de debatten en de stellingen zijn te vinden op de site van het Debatcentrum Amersfoort: www.debatcentrum.nl.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur Veilig op straat, telelefoon 033 469 43 69, e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl of naar de uitvoerende organisatie van de debatten, het Debatcentrum Amersfoort, Joost Gruijters, e-mail Debatcentrum@wxs.nl of telefoon 033 245 20 37.

---- --