Gemeente Ede

Nummer 108 / Ede, 19 mei 2005

Burgemeester Robbertsen op bezoek bij zorgboerderij Makandra

Burgemeester R.C. Robbertsen vervolgt zijn serie werkbezoeken aan organisaties, bedrijven en instellingen. Aanstaande woensdag 25 mei brengt hij een bezoek aan zorgboerderij Makandra, onderdeel van zorgorganisatie s Heeren Loo Midden-Nederland. In de ochtend krijgt de burgemeester een rondleiding door de tuin, het huisverkooppunt en de gebouwen van de zorgboerderij aan de Kalverkampweg 1 in Ede.

Zorgboerderij Makandra
Zorgboerderij Makandra heeft een biologische tuinderij waar dagelijks mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking werken. Ook is er een huisverkooppunt dat dagelijks geopend is van 10.00 tot 12.15 uur en op de woensdagmiddag van 13.30 tot 14.45 uur. Vanaf 4 juni is de huisverkoop ook op zaterdagochtend geopend. Makandra ligt op het landgoed Kernhem in Ede.

Bezoek burgemeester
De burgemeester wordt in de ontmoetingsruimte ontvangen door cliënten, de voorzitter van Stichting Makandra de heer Roel Kiers en hoofd dagbesteding de heer Henk Dijkstra. Van 11.00 tot 11.30 uur maakt Robbertsen kennis met de tuinen en de werkplekken. Tijdens de rondleiding krijgen de aanwezigen uitleg over de werkwijze van Makandra. De ochtend wordt afgesloten met een glaasje zelfgemaakte sap.

---


Noot voor de redactie