TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-05-2005'WE WILLEN ONZE KINDEREN NIET LATEN STELEN'

Op het Malieveld demonstreren woensdag 25 mei kinderen 'zonder gezicht'. De koppies zijn witgeschilderd. "Voor de Nederlandse overheid zijn ontvoerde kinderen schimmen", verklaart Mieke van der Velden van de Stichting Gestolen Kinderen deze actie. De kinderen zijn in het wit gekleed en hebben kreten als 'ontvoerd' en 'bedreigd' op hun t-shirt.

Het is woensdag a.s. De Internationale Dag van de Vermiste Kinderen. TROS VERMIST, de Stichting Gestolen Kinderen en andere organisaties vragen aandacht voor de problematiek rond internationale kinderontvoering. "Het gaat in Nederland om zo'n 375 kinderern. Bijna allemaal ontvoerd door allochtone vaders", fulmineert Elly Kalsbeek van de Stichting Gestolen Kinderen.

Onder tromgeroffel van de witte kinderen zullen diverse manifestaties plaatsvinden op het Plein voor de Tweede Kamer. Jaap Jongbloed van TROS VERMIST en Tanja Jess delen 'vergeet me-nietjes' en flyers uit. Rond 12.00 uur worden handtekeningenlijsten overhandigd aan de Vaste Kamercommissie Justitie en om 13.00 uur zal minister Donner van Justitie aanbevelingen in ontvangst nemen van de ad hoc-commisie Internationale Kinder Ontvoeringen in het ministerie van Justitie.

Jaap Jongbloed: "Het wordt tijd dat Den Haag ontwaakt. Er is een forse stijging van dreigende ontvoeringen en slachtoffers kunnen nauwelijkes rekenen op steun."
TROS