Gemeente Papendrecht

Burgemeester bezoekt diamanten bruidspaar Markesteijn

Burgemeester De Bruin bezoekt woensdag 25 mei tussen 15.00 en 16.00 uur het diamanten bruidspaar Markesteijn (Fazantenstraat 19, Papendrecht) ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk.

Pers en fotografen zijn van harte welkom. Informatie over de heer en mevrouw Markesteijn volgt.

Toelichting plannen hoek Boomgaardstraat/Overtoom

Bewoners van de Boomgaardstraat en Weteringsingel zijn uitgenodigd dinsdag 24 mei op het gemeentehuis nieuwbouwplannen van makelaardij Nederlof te bespreken (nog voordat de officiële bouwaanvraag is ingediend). De plannen zijn ontwikkeld omdat het huidige pand van makelaardij Nederlof plaats moet maken voor winkels en parkeergarage Overtoom. Tijdens de bijeenkomst krijgen bezoekers ook informatie over de achtergrond van de plannen. Verder worden beelden getoond van het ontwerp en kunnen bewoners reageren op de plannen.

Afsluiting kruising Hoogendijk/Burgemeester Keijzerweg

Van maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei worden op het kruispunt Hoogendijk/Burgemeester Keijzerweg werkzaamheden uitgevoerd. Het kruispunt wordt aangepast, zodat geen autoverkeer meer mogelijk is naar de Hoogendijk vanaf de Burgemeester Keijzerweg. Wel kunnen (brom)fietsers gebruik blijven maken van deze route. Tevens wordt het kruispunt aangepast, waarmee een veiligere oversteek voor fietsers en bromfietsers wordt gerealiseerd.

Weggebruikers wordt gevraagd de snelheid aan te passen aan de omstandigheden zodat de medewerkers van de aannemer veilig hun werk kunnen doen.

Aanpassing ontsluiting bedrijventerrein Molenvliet

Volgende week, de week van maandag 23 mei, wordt de ontsluiting van bedrijventerrein Molenvliet aangepast. Zo wordt onder meer de uitrit aan de noordzijde van het tankstation verbreed. Deze werkzaamheden duren ongeveer een week. Tijdens de werkzaamheden is de noordelijke ontsluiting afgesloten voor verkeer. De zuidelijke ontsluiting wordt tijdelijk geschikt gemaakt voor gebruik in beide rijrichtingen. De werknemers die de werkzaamheden uitvoeren vragen weggebruikers om begrip en aandacht voor de veiligheid.

Opbrengst collecte gehandicaptensport

Enkele weken geleden is voor de 22-ste keer in Papendrecht gecollecteerd voor de gehandicaptensport. Opnieuw was de opbrengst iets hoger dan het jaar ervoor. Met 51 collectanten werd een bedrag van 5.103,92 opgehaald. Alle collectanten worden hartelijk bedankt voor hun inzet en alle inwoners van Papendrecht voor hun financiële bijdrage.

Burgemeester overhandigt burgerjaarverslag aan inwoners

Vandaag, donderdag 19 mei, overhandigde burgemeester C.J.M. de Bruin de eerste exemplaren van het burgerjaarverslag 2004 op het tijdelijke winkelcentrum aan winkelende Papendrechters. Het jaarverslag draagt de titel Schakelen tussen burger, bestuur en beleid en laat voor het eerst ook getalsmatig zien dat verbeteringen zijn volbracht, onder meer op het gebied van veiligheid, vandalisme, sociale samenhang in de samenleving en wijkgericht werken.