Ingezonden persbericht


D-Link® onthult nieuwe draadloze switch voor mkb met mobility system software(TM) van trapeze networks(TM)

Rotterdam, 25 mei 2005 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie, kondigt de draadloze AirPremier(tm)-switch voor het MKB, de DWS-1008, aan. De DWS-1008 is een krachtige Layer-2-switch met acht poorten 10/100Mbps, die gebruikmaakt van de Mobility System Software (MSS(tm)) van Trapeze Networks. Hiermee kunnen bedrijven thin access points, zoals de Trapeze 300 Series Mobility Point(tm) (MP(tm)), beheren, configureren en controleren met een minimum aan middelen. De draadloze AirPremier-switch van D-Link wordt eind 2005 verwacht. Het toestel ondersteunt Power-over-Ethernet (PoE) en garandeert hiermee een bredere draadloze dekking doordat access points strategischer kunnen worden geplaatst op basis van specifieke behoeften en de beschikbaarheid van stopcontacten.

Dankzij een ondersteuning tot 12 simultaan actieve, direct of indirect verbonden access points (AP) of mobility points (MP) kan elke switch-poort gebruikt worden voor netwerkverbindingen en/of AP- of MP-verbindingen. De nieuwe draadloze AirPremier-switch met PoE is voor het MKB makkelijk te installeren en eenvoudig te bedienen. De switch is zeer volledig uitgerust met functies voor veilige mobiliteit, 'policy enforcement' en diensten voor authenticatie, autorisatie en accounting (AAA).

"Onze nieuwe draadloze switch biedt MKB-ondernemingen centraal beheer voor de roaming van hun draadloze verbindingen, waardoor ze hun netwerken veel flexibeler kunnen implementeren en minder tijd verspelen met het beheer van de afzonderlijke access points", zegt Richard Lamond, Director European Alliances and Technology bij D-Link. "We zijn blij dat we op Trapeze konden rekenen voor de ontwikkeling van deze nieuwe switchreeks."

"We blijven voortbouwen op de veelzijdigheid van onze Mobility System Software", zegt Jim Vogt, President en CEO van Trapeze Networks. "Doordat we D-Links uitgebreide expertise op het vlak van ontwikkeling en productie hebben gecombineerd met MSS, hebben we in korte tijd een draadloze switch voor de MKB-markt kunnen ontwerpen, die makkelijk kan worden geïnstalleerd via browsergebaseerd beheer."

De DWS-1008 maakt networking op basis van identiteit mogelijk en biedt diensten als 'virtual private group membership', persoonlijke firewall-filters, 'time-of-day/day-of-week'-toegang, encryptie, authenticatie, tracering van gebruiker en locatie, en geassocieerde netwerkstatistieken. Afhankelijk van de behoeften kunnen in een netwerk ook meerdere D-Link AirPremier draadloze switches geïnstalleerd worden voor een bredere dekking en meer capaciteit.

De autorisatie blijft in handen van de gebruiker, waar deze zich ook bevindt, omdat de AirPremier-switch informatie deelt zodat een veilige toegang en verbinding voor de juiste diensten verzekerd blijven. De draadloze AirPremier-switch is speciaal ontworpen voor gedistribueerde omgevingen in kleine en middelgrote kantoren en kan centraal onderhouden en beveiligd worden.

De draadloze AirPremier-switch van D-Link voert ook Layer-2 forwarding uit en bevat tevens uitgebreide Layer-3-4-mogelijkheden en functies voor identiteitstracering. Het toestel kan naadloos worden geïntegreerd met een bedrade infrastructuur en biedt redundante load-sharing links, 802.1Q trunking, spanning tree en per-VLAN spanning tree (PVST+). Het ondersteunt bovendien IGMP snooping, wat cruciaal is voor IP multicast streams.

Einde bericht

Over Trapeze Networks
Trapeze Networks levert krachtige applicaties en diensten aan de mobiele medewerker. Het WLAN-mobiliteitssysteem verbetert de productiviteit en efficiëntie. Het systeem versnelt de responstijd voor roaming-gebruikers dankzij mobiele beveiliging en hoogwaardige diensten voor de gebruiker en IT. Trapeze Networks biedt de laagste totale-eigendomskosten (TCO) van alle WLAN-infrastructuurleveranciers. Trapeze kondigde in augustus 2004 een partnership aan met 3Com Corp. (Nasdaq: COMS) en in maart 2005 een partnership met D-Link en Nortel (NYSE/TSX: NT). Trapeze ontving al negen awards, waaronder de 'InfoWorld's Technology of the Year Award' voor de beste WLAN-oplossing. Trapeze werd opgericht in maart 2002 en bracht tot op heden 67,5 miljoen dollar aan risicokapitaal bij elkaar. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Pleasanton, Californië (V.S.). Meer informatie is beschikbaar op www.trapezenetworks.com.

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, MKB en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie of fotomateriaal:
Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel. +31 (0)20-363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Nederland
Natasja de Groot (Country Sales Manager)
Tel. +31 (0)10-282 14 45
E-mail: info@dlink.nl
www.dlink.nl