AutoRai

Print

AYGO van Toyota bekroond met 4 sterren Euro NCAP

(25-5-2005)
De onlangs geïntroduceerde Toyota AYGO is op het punt van bescherming van volwassen inzittenden bekroond met 4 sterren bij het Euro NCAP-testprogramma.

* Toyota AYGO: één van de veiligste in de klasse van de kleine, compacte autoâs

* 4 sterren voor de bescherming van volwassen inzittenden
* Waarschuwingssysteem veiligheidsgordels voor extra veiligheid

De onlangs geïntroduceerde Toyota AYGO is op het punt van bescherming van volwassen inzittenden bekroond met 4 sterren bij het Euro NCAP-testprogramma.

Dit resultaat onderstreept de positie van de AYGO als een kwalitatief hoogwaardig product in het A-segment (kleine compact cars) van de Europese markt. De AYGO behaalde voor de bescherming van volwassen inzittenden een score van 26 punten.

Op het gebied van bescherming van kinderen behaalde de AYGO maar liefst 3 sterren (36 punten), eveneens een uitstekend resultaat, en voor de bescherming van voetgangers 2 sterren (14 punten).

Kazuhiko Miyadera, Toyota Europeâs Executive Vice President for Research & Development, vertelt: "Het realiseren van een hoog passief veiligheidsniveau voor een auto met een lengte van 3,4 meter vormde voor de technici van Toyota een interessante technische uitdaging. De Euro NCAP-score van 4 sterren maakt duidelijk dat onze inspanningen beloond zijn."

Zowel de actieve als de passieve veiligheid speelde een doorslaggevende rol bij het design en de productie van de AYGO. Tot de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen behoren onder meer:
* Het MICS (Minimal Intrusion Cabin System) van Toyota - een solide carrosseriestructuur die op een effectieve manier bij een aanrijding - frontaal of van opzij - vrijkomende energie afvoert
* Standaard twee airbags vóór (AYGO) side airbags (AYGO+ en AYGO Sport) en curtain airbags (optioneel op de AYGO+)
* Waarschuwingssysteem voor de veiligheidsgordels (met zoemer)
* ISOFIX-bevestigingssysteem voor kinderzitjes op de buitenste zitplaatsen achter zijn standaard op AYGO+ en AYGO Sport.

Voetgangerveiligheid
Vanwege het ontwerp als kwalitatief hoogwaardige stadsauto is er bij de Toyota AYGO bijzondere aandacht besteed aan de bescherming van voetgangers. Belangrijke componenten aan de voorzijde, de bumperbevestigingen, de motorkap en de voorschermen zijn zo ontworpen dat ze bij een aanrijding zo veel mogelijk energie absorberen en de kans op letsel tot een minimum beperken.

Dat actieve en passieve veiligheid bij alle modellen van Toyota een hoge prioriteit heeft, blijkt uit de 5 sterrenscore van de nieuwste Toyota Avensis, Corolla Verso en Prius bij de Euro NCAP-tests.