Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Uit breed Europees onderzoek van Atos Origin en een toonaangevend analistenbureau blijkt:

Europese telecommarkt staat voor radicale veranderingen

Parijs, 25 mei 2005 - Binnen vijf jaar is het Europese telecommunicatie-landschap radicaal veranderd. Het concept van een vaste telefoonaansluiting is dan geërodeerd en bedrijven kopen gehoste telecommunicatiediensten. Deze en andere verwachtingen worden uitgebreid besproken in een vandaag gepubliceerd rapport van Atos Origin, een toonaangevende IT-dienstverlener, en IDC. 'The European Telecom Review' is een dieptestudie onder de gerenommeerde Europese telecommunicatieoperators, uitgevoerd door IDC.

Volgens het rapport worden telecommunicatieoperators uitgedaagd aan te tonen dat ze voor bedrijven en consumenten toegevoegde waarde kunnen bieden. Nu vaste en mobiele infrastructuren én telecommunicatie en informatietechnologie samenkomen, is het voor operators mogelijk om gebundelde dienstverlening aan te bieden aan hun klanten. Die 'servicebundels' omvatten telefonie, televisie, internet en mobiele diensten. In aanvulling op deze mogelijkheden worden operators gedwongen een hogere positie in de waardeketen in te nemen, al is het alleen al vanwege de afnemende marges op basis netwerkdienstverlening.

IDC's meest recente voorspellingen tonen dat voice over broadband (VoBB-connecties) in Europa zal groeien van 2 miljoen in 2004 tot 22 miljoen in 2008. Samen met Internet en televisie, zal VoBB een hoofdelement zijn van de besproken 'servicebundels'.

Pim Bilderbeek, Vice-President European Telecommunications and Networking Research bij IDC zegt: "CEO's van telecommunicatieoperators verschuiven hun aandacht van kostenbesparing naar groei van winstgevende inkomsten. Als resultaat worden nieuwe businessmodellen gelanceerd en veranderen netwerkarchitecturen en IT-systemen in hoog tempo om aan deze nieuwe initiatieven tegemoet te komen."

Giovanni Linari, lid van de raad van bestuur en coördinator van de Global Telecom-dienstverlening van Atos Origin stelt: "Atos Origin werkt met veel van de toonaangevende telecommunicatieoperators. Het is voor ons belangrijk te weten wat hen drijft en welke veranderingen in de markt optreden. Zo kunnen we met onze dienstverlening inspelen op de specifieke eisen die telecommunicatiebedrijven de komende vijf jaar aan hun partners stellen. Wij zien het als onze taak om doorlopend te streven naar het winstgevender maken van onze klanten en hen te laten kapitaliseren op hun marktkansen, nu en in de toekomst."

Atos Origin kan bouwen op 20 jaar ervaring in het leveren van wereldwijde diensten aan de telecomsector. Het bedrijf levert betrouwbare end-to-end oplossingen en rekent toonaangevende bedrijven in de Europese telecommunicatiemarkt tot haar klanten. Het bedrijf boekt een jaarlijkse omzet van ongeveer 1 miljard euro in de telecomsector.

IDC's onderzoek omvat interviews met CIO's en CTO's van de grote Europese telecommunicatieorganisaties waaronder BT, Cable & Wireless, Cegetel SAS, Grupo Auna, France Telecom, KPN, O2, Swisscom Mobile, Telecom Italia, Telefonica SA, Versatel en Vodafone.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in meer dan veertig landen met een werknemersaantal van 46.000. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (