PERSBERICHT - 2005-05-25

Laatkoop vooral duurkoop op bestemming Londen

Uit onderzoek van TQ3 Travel Solutions blijkt dat het vooral op de populaire zakenreisbestemming Londen loont om het vliegticket lang voor vertrek te boeken. De prijs voor een vliegticket varieerde in ons onderzoek van 133 euro op 35 dagen voor vertrek tot 348 euro één dag voor vertrek. Bijna een verdrievoudiging van de prijs.

Bijna de helft van alle zakelijke vliegtickets wordt kort voor de reis binnen een week voor vertrek - geboekt. TQ3 Travel Solutions onderzocht de verschillen tussen laat en vroegboeken bij drie van de bekendste zakenreisbestemmingen; Londen, Barcelona en New York én bij drie verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Laatkoop is vooral duurkoop op de populaire zakenreisbestemming Londen. De prijs voor een vliegticket varieerde in ons onderzoek van 133 euro op 35 dagen voor vertrek tot 348 euro één dag voor vertrek. Bijna een verdrievoudiging van de prijs. Naar Barcelona is dit verschil veel kleiner. Tussen het vroeg en laatboeken zit een verschil van 50 euro. Op de bestemming New York kan al evenmin veel bespaard worden door het eerder regelen van de reis.

TQ3 Travel Solutions, specialist op het gebied van zakenreizen, constateert dat 35% van alle zakelijke reizen wordt gemaakt voor interne bijeenkomsten, zoals bedrijfscursussen en managementteamvergaderingen. Dit soort bijeenkomsten wordt vaak ruim van tevoren gepland en biedt daarom de uitgelezen kans om te besparen door vroegboeken. TQ3 adviseert bedrijven om binnen hun reisprogramma daarom te sturen op reden van de reis.

Noot aan de redactie (