Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 25-05-2005

Politie schrijft processen-verbaal uit
MEPPEL - De politie heeft dinsdag in de omgeving van Meppel op diverse plaatsen gecontroleerd. Er zijn processen-verbaal opgemaakt voor: het rijden zonder bromfietsverzekering (1x), het rijden zonder bromfiets (1x), te veel vermogen voor een bromfiets (2x), niet handsfree bellen in de auto (2x), het niet dragen van een gordel (1x), te hard rijden
-155 km/uur waar 120 km/uur is toegestaan op de A32-, het niet dragen van een helm op de bromfiets (1x) en het niet stoppen voor roodlicht (1x).

Proces-verbaal opgemaakt wegens bezit pepperspray EMMEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag tegen een 23-jarige man uit Emmen proces-verbaal opgemaakt. De man werd tijdens een verkeerscontrole staandegehouden. In zijn auto troffen agenten een busje pepperspray aan. De man deed afstand van de pepperspray.

Politie houdt verkeerscontrole
ASSEN - De politie heeft dinsdagmiddag op diverse locaties in Assen-Noord gecontroleerd. Agenten hebben processen-verbaal opgemaakt wegens: het rijden zonder bromfietsverzekering (1x), het niet dragen van een autogordel (3x), het rijden zonder rijbewijs (1x), het rijden door rood licht (7x), het rijden met een opgevoerde bromfiets (4x), het rijden zonder bromfietscertificaat en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs (1x).

Politie onderzoekt diefstal zitmaaiers
NIEUW DORDRECHT - Dinsdagavond deed een 58-jarige man uit Klazienaveen, namens een vereniging, aangifte van diefstal. Uit een schuur bij een trainingscomplex aan de N862 zijn twee zitmaaiers weggenomen van het merk Mercury en Roberine. Bovendien werd een zaagtafel gestolen. Door een deur open te breken is men binnengekomen. De diefstal is gepleegd tussen maandagavond 21.30 uur en dinsdagavond 18.00 uur. De schade bedraagt ongeveer 1800,-.

Politie houdt winkeldief aan
HOOGEVEEN - De politie heeft dinsdagmiddag een 31-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden wegens winkeldiefstal. De verdachte had een schoenenwinkel aan de Hoofdstraat verlaten met een paar kinderschoenen, zonder te betalen. Bovendien had ze ook nog een paar damesschoenen onder haar jas. De twee paar schoenen hebben een waarde van 19,95. De verdachte deed afstand van de schoenen. Zij kreeg een bekeuring van 125,-.

Mannen aangehouden wegens vernieling
GEEUWENBRUG - Agenten hebben dinsdagavond een 20-jarige man uit Geeuwenbrug aangehouden. De bewoner van het AZC had een ruit vernield. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. SCHOONEBEEK - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 34-jarige man uit Schoonebeek aangehouden wegens vernieling. De man heeft een ruit vernield van een woning aan het Schut. De verdachte is aangehouden en verhoord.

Politie onderzoekt overval tankstation
EMMEN - De politie kreeg dinsdagavond een melding van een overval op een tankstation aan het Noordeind. De overval heeft plaatsgevonden tussen 18.45 uur en 19.00 uur. Onder bedreiging werd de medewerkster van het tankstation gedwongen een geldbedrag af te geven. Mensen die beschikken over meer informatie kunnen bellen met de politie in Emmen via 0900-8844. De politie onderzoekt de zaak.

Auto te water
HOOGEVEEN - Dinsdagavond tegen acht uur is een 28-jarige Hoogeveener met zijn auto in de sloot beland. De man reed over de A37 van Hoogeveen naar Emmen. Vlak voor de afrit Hoogeveen-Oost haalde de man een personenauto in en nam met hoge snelheid de afrit. Hierbij kon hij zijn voertuig niet onder controle houden. De auto kwam dwars in de berm terecht, sloeg over de kop en kwam vervolgens op zijn wielen terecht in het water. De man kon zelf uit de auto komen. De man droeg gelukkig een autogordel. Hij is met een hoofdwond naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Uit onderzoek bleek dat de auto niet verzekerd was, hiervoor krijgt de man een proces-verbaal. (bps 05-143243)

Bestuurders gewond na aanrijding
DE PUNT- De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd na een ongeval. Tegen halfvier reed een 39-jarige man uit Assen over de afrit van de A28 bij De Punt richting de Groningerstraat. Hij wilde deze weg opdraaien en zag een 19-jarige automobiliste uit Yde aan komen rijden. In eerste instantie dacht de man dat hij voor de vrouw de weg op kon draaien. Op het laatste stopte de man toch. Een botsing was het gevolg. De man is naar het Wilhelminaziekenhuis overgebracht ter controle. De vrouw is met onbekend letsel naar het Universitair Medisch Centrum Groningen gebracht. (bps 05-143200)

Geen gordel, hoofdletsel gevolg
GASSELTERNIJVEEN - Een 21-jarige man uit Nieuw Buinen heeft dinsdagavond hoofd- en schouderletsel opgelopen. De man droeg geen autogordel en is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De man reed op de Noordzijde van Stadskanaal richting Gasselte. Op de kruising Tuinstraat/ Vaart/ Noordzijde verleende de man geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende 51-jarige automobilist uit Hoogezand. Deze man droeg zijn gordel wel en heeft geen letstel aan het ongeval overgehouden. (bps05-143269)

Uitwijken overstekende ree
HOOGHALEN - In de nacht van dinsdag op woensdag is een 36-jarige man uit Assen met zijn auto tegen een boom aangebotst. De man verklaarde dat hij moest uitwijken voor overstekende reeën. De auto kwam tegen een boom op de Zwiggelterweg tot stilstand. De man heeft zelf met 1-1-2 gebeld. Ook deze bestuurder heeft de gordel niet gedragen. Na klachten over pijn op de borst en duizeligheid is de man voor controle overbracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen (bps 05-143276)

Met drank op achter het stuur
ASSEN - De politie heeft een rijverbod van drie uur opgelegd en een bekeuring uitgereikt aan een 56-jarige man uit Norg. De man reed woensdagmorgen zeer vroeg over de Hoofdvaartsweg en werd gecontroleerd op alcoholgebruik. De ademanalyse gaf een resultaat van 355 µg/l (ongeveer 0,8 promille). (bps 05-143279)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot woensdagmiddag 13.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. Dirk Neef verzorgt de voorlichting van 13.00 tot 19.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950. Daarna neemt Ernest Zinsmeyer de dienst weer over tot donderdag middag 17.00 uur. Tel. 0592-361127 of 06-22 66 2875.