Politie Limburg-Zuid

Harddrugs gevonden bij huiszoeking in Brunssum

Brunssum 24-05-2005 - Op dinsdagmorgen 24 mei 2005 heeft het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee in Heerlen in samenwerking met de politie van de Basiseenheid Brunssum, onder leiding van de Rechter Commissaris een onderzoek ingesteld in een appartement van een kamerverhuurbedrijf aan de Maastrichterstraat in Brunssum.

Tijdens de inval was niemand in de woning aanwezig. Bij de inval werden in totaal 1950 gram heroïne, 10 gram cocaïne en 300 gram amfetamine in beslag. Verder werden een revolver, een heroïne pers, diverse weegschalen, verpakkingsmaterialen, mixers en diverse administratieve bescheiden aangetroffen. Deze goederen werden ook in beslag genomen.
De aanleiding tot deze inval vormden een aantal aanhoudingen van buitenlandse kopers van harddrugs in dat pand vanaf december 2004 en overlastklachten uit de buurt.

Het GOC team stelt een nader onderzoek in naar de personen die de drugshandel vanuit dat pand bedreven. Aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.