Gemeente Den Haag

mei 2005
Discotheek Asta wint Zilveren Ooievaar 2005 (25 mei)

Discotheek Asta heeft de Haagse ondernemersprijs De Zilveren Ooievaar 2005 gewonnen. De prijs is vandaag tijdens het Ondernemersontbijt in de grote Kerk uitgereikt door wethouder Van Woensel (Economie). City Dance Investments, het bedrijf achter Asta, heeft een cheque gekregen ter waarde van 10.000 euro voor investeringen in het bedrijf. Daarnaast kreeg directeur Elwin Giel het Zilveren Ooievaar-beeldje, een oorkonde en mag hij zich een jaar lang de Haagse ondernemer van het jaar noemen.

De jury heeft lang gediscussieerd over de drie genomineerden. Bava Lichtarchitectuur kreeg vooral waardering door de passie, innovativiteit en ondernemersdrift waarmee de heer Van Baalen voor zijn vak en bedrijf staat.
Ook over Tower Network Systems sprak de jury met veel waardering. Dit bedrijf zorgt vooral voor werkgelegenheid voor laaggeschoolden. TNS is een bedrijf dat nieuwe ontwikkelingen op de voet volgt en vaak ook initieert. Tot slot roemt de jury de eigenaar de heer Van der Toorn Vrijthoff om zijn maatschappelijke betrokkenheid bij diverse besturen.

Sinds de opening twee jaar geleden heeft Asta door goed financieel management, trendkennis en creatief marketen een hele jonge doelgroep naar de Haagse binnenstad weten te trekken met als resultaat meer dan 250.000 bezoekers. Daarmee verdient City Dance Investments alle lof. Ook om de betekenis die de horecagelegenheid heeft voor de Haagse binnenstad èn voor de regio. Het imago van Den Haag heeft hiermee een positief impuls gekregen. Bovendien is het innovatief te noemen hoe deze ondernemers - Elwin Giel, Coen Bom en Rob Velders - omgaan met de uitgaanscultuur van deze tijd. De komst van Asta heeft nieuwe ontwikkelingen in de Haagse binnenstad in gang gezet.

De jury van de Zilveren Ooievaar bestaat uit de Haagse wethouder Pieter van Woensel (Economie), G. Zandsteeg (directeur Kamer van Koophandel Haaglanden), B. Tideman (voorzitter MKB Den Haag), P. ter Horst (hoofdredacteur Haagsche Courant), R. Freijssen (hoofdredacteur TV-West), G. van Woerkom (directeur ANWB), S. Bonoo (AMRIT Consultancy) en de winnaar van vorig jaar J. Kalisingh (directeur machinefabriek Van Zetten). De prijs werd voor de 18e keer uitgereikt.