FNV KIEM

Muzikantendag 2005: verslag en foto's
Afgelopen zaterdag 21 mei stond de de FNV KIEM/BV POP Lounge op de Muzikantendag.

Bezoekers konden hier terecht met allerlei vragen, bijvoorbeeld over belastingen en onkostenaftrek, maar ook om een contract te laten nakijken.
Guus Bleijerveld, Hans Kosterman en Bert Ruijter hebben met enkele tientallen geïnteresseerden een face-to-face gesprek gevoerd. De mensen die zich als nieuw lid hebben aangemeld kregen de Muzikantengids als welkomstkado.

Aan de hand van band Thin Air en singer-songwriter Jasper Blom werden alle aspecten van een carrière in de muziekindustrie behandeld. In THE CASE: Hier tekenen! zijn alle contractperikelen besproken. Hans Kosterman heeft aan de hand van een rollenspel uitgelegd dat je niet als een dolle stier zomaar een contract moet tekenen. Het is verstandig om eerst die kleine lettertjes te lezen en door een kenner het contract te laten doorlichten. Thin Air en Jasper Blom zullen veel profijt hebben van deze adviezen. Ze hebben bovendien een gratis aanmelding gekregen bij Buma/Stemra, zodat het innen van de auteursgelden direct geregeld is.

De Muzikantendag was ook dit jaar weer de aangewezen plek voor amateur- en semi-professionele muzikanten om meer informatie te krijgen over organisatorische en financiële aspecten van werken in de muziekindustrie.
De bezoekers hebben daarnaast door diverse workshops, o.a. compositie, tekstschrijven en PR, panels en talkshows kennis gemaakt met professionals uit het vak en de muziekindustrie.


---