Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht 25-05-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Snelle snorfietser

IJSSELSTEIN Dinsdagavond 24 mei om 19.55 uur zagen surveillerende agenten op de Randdijk een erg snelle snorfietser rijden.

De 33-jarige bestuurder uit Nieuwegein reed over de brug over de rijksweg A2 richting Nieuwegein en wilde zich niet laten controleren door de agenten. Hij haalde hiervoor allerlei gevaarlijke capriolen uit. Op de Rijtuigendrift kon de man alsnog worden staande gehouden. Hij en zijn snorfiets werden voor onderzoek naar het politiebureau meegenomen. Daar bleek dat de snorfiets een bromfiets was en teveel vermogen had. De man heeft drie bekeuringen gekregen, waaronder één voor het rijden door het rode verkeerslicht.

Geweld

NIEUWEGEIN Dinsdagavond omstreeks 22.45 uur kreeg de politie de melding dat een meisje op de Hildo Kropstraat in elkaar zou zijn geslagen.

Ter plaatse troffen de agenten een 17-jarige meisje uit IJsselstein aan die verklaarde zonder aanleiding te zijn geslagen door een meisje en dat vervolgens een groepje van ongeveer 7 personen haar ook sloeg en schopte. Signalement van het meisje dat de 17-jarige heeft geslagen: Slavisch uiterlijk, 14-15 jaar oud, lang donker haar, ongeveer 1.50 meter lang, smal/tenger postuur, droeg lichte kleding en een rokje en gouden oorringen.

De politie verzoekt getuigen te bellen met het politiedistrict Lekstroom (0900-8844).

Scooterrijder onder invloed

NIEUWEGEIN In de nacht van dinsdag op woensdag 25 mei zagen en hoorden surveillerende agenten ter hoogte van de Markt op de Schakelstede een scooter rijden, die erg veel geluid produceerde en met hoge snelheid reed. De 16-jarige bestuurder uit Nieuwegein reed de Zuidstede op en doofde zijn verlichting, reed door het rode verkeerslicht en negeerde de signalen van de agenten die hem tot stoppen maanden. Hij sloeg af richting Geinoord en reed daar hard het park in, waar hij door eigen toedoen onderuit ging. Om 02.20 uur werd hij aangehouden. De agenten roken alcohol en uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat de jongen 495 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt. De jongen is door zijn vader van het politiebureau opgehaald.