Stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht 25-05-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 mei een fietsendief ter hoogte van het Westplein aangehouden.

Omstreeks 00.40 uur zagen agenten een bekende veelpleger met een fiets door de Van Sijpensteintunnel fietsen. De 41-jarige man uit Utrecht werd staande gehouden en gevraagd naar de herkomst van de fiets. De Utrechter had geen geloofwaardig verhaal en werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Verlengde Houtrakgracht heeft de politie twee minderjarige meisjes aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Een politieman zag in zijn vrije tijd omstreeks 14.55 uur twee meisjes goederen meenemen zonder deze eerst af te rekenen bij de kassa. De agent greep in en hield de dames aan. De politie werd gewaarschuwd en de meisjes beiden 13 jaar oud en afkomstig uit Utrecht werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Rijden met een ontzegging

UTRECHT Op de Brailledreef heeft de politie een man aangehouden omdat hij reed met een ontzegging.

Omstreeks 10.30 uur kreeg een 28-jarige man uit Utrecht op de Brailledreef een stopteken. De man kon geen rijbewijs en kentekenbewijs tonen. Tevens bleek zijn auto niet APK gekeurd te zijn. Navraag via de meldkamer leerde dat de Utrechter reed met een rijontzegging.

Melder bom aangehouden

UTRECHT De politie heeft zaterdag een man aangehouden omdat hij een dag eerder vrijdag 20 mei had aangegeven dat er een bom zou afgaan bij een winkelcentrum aan de Doornburglaan

Na onderzoek kon de politie zaterdag 21 mei een 14-jarige jongen uit Utrecht aanhouden. Inmiddels heeft de jongen bekend. Tegen jongen is proces-verbaal opgemaakt.