Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 mei 2005

Rijden onder invloed

Automobilist mag rijbewijs inleveren na constatering van overmatig drankgebruik

Oldenzaal

Een 33 jr. automobilist uit Oldenzaal werd woensdagmorgen 25 mei om ongeveer 00.35 uur op de Enschedesestraat in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij bleek te diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.36 promille uit en zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal tegen de 33 jr. wordt opgemaakt. (05-063678)

Aantreffen sofdrugs

Zes kilo henneptoppen aangetroffen in woning

Hengelo

Omdat het vermoeden bestond dat in een woning aan de Weusthagstraat in Hengelo een hennepplantage aanwezig zou zijn, werd dinsdagmorgen 24 mei in de bewuste woning een controle uitgevoerd. Omdat er niet open werd gedaan, werd de voordeur zonder schade aan te richten geopend. Op dat moment kwam ook de 24 jr. bewoner uit bed. Hij gaf toestemming om een onderzoek in te stellen. In de woning werd geen kwekerij aangetroffen maar wel werd op een slaapkamer een hoeveelheid toppen van hennepplanten gevonden die daar lagen te drogen. Na weging bleek het te gaan om totaal 6 kilo toppen. De toppen zijn in beslaggenomen en tegen de 24 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-062937)

Kop-staart aanrijding, 1 gewonde

Aanrijding met drie auto's, een persoon naar ziekenhuis

Almelo

Dinsdagmiddag 24 mei om ongeveer 14.05 uur vond op een brug in de Wierdensestraat in Almelo, een aanrijding plaats. Een 68 jr. automobilist uit Wierden moest midden op de brug afremmen, een achter hem rijdende 43 jr. automobilste, ook uit Wierden, zag dit te laat en reed achter op de auto van de 68 jr. Zijn auto schoot door en raakte daarbij weer de auto van een 43 jr. automobiliste uit Holten, die voor hem reed. De 68 jr. werd met nekklachten door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo, waar hij werd opgenomen. (05-063474)

Snorfietser in kennelijke staat

Snorfietser met 2.48 promille in zijn bloed, probeert nog te rijden

Almelo

Dinsdagavond 24 mei om ongeveer 19 uur werd op de Oranjestraat in Almelo een snorfietser gesignaleerd die op zijn snorfiets probeerde te rijden. Gezien werd dat hij er steeds weer van afviel. De man, een 55 jr. Almeloer, is aangehouden en voor de ademanalyse meegenomen naar het bureau. Deze wees 2.48 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt.(05-063606)

Hennepkwekerij ontmanteld

Professionele kwekerij met 952 planten aangetroffen en vernietigd

Nijverdal

Omdat het vermoeden bestond dat in een woning aan de Bonteweg in Nijverdal een hennepkwekerij aanwezig zou zijn, is daar dinsdag de 24e mei een controle uitgevoerd. Omdat er niemand in de woning aanwezig was, zijn politiemensen via een openstaand raam naar binnen geklommen. Op een viertal locaties in de woning, slaapkamers en zolder, werden in totaal 952, nog niet geheel volgroeide, planten aangetroffen. De planten, inclusief alle apparatuur, zijn direct met toestemming van de officier van justitie vernietigd. Een onderzoek naar de eigenaar van de professionele plantage wordt ingesteld. (05-057959)

600 gr. hennep aangetroffen

Man kon worden aangehouden voor openstaande vonnissen, bleek in het bezit te zijn van ruim 600 gram hennep

Rijssen

Omdat een 35 jr. man uit Rijssen kon worden aangehouden omdat hij nog een drietal vonnissen had openstaan, gingen politiemensen dinsdagmorgen 24 mei naar zijn woning aan de Haarstraat in Rijssen. De man werd thuis aangetroffen met op het aanrecht in de keuken een hoeveelheid hennep. Na verder onderzoek werd ook in een kastje in de keuken nog een hoeveelheid hennep gevonden met een hoeveelheid plastic zakjes voor het verhandelen van en een weegschaaltje. In totaal ging het om ruim 600 gram hennep. De 35 jr. verklaarde dat hij inderdaad handelde in deze softdrugs en hij werd daarvoor aangehouden. Alle hennep met plastic zakjes en weegschaal zijn in beslag genomen. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. Nadat hij was afgehoord in verband met het aantreffen van de hennep, werd hij opnieuw aangehouden en nu voor de nog openstaande vonnissen. In totaal mag hij 20 dagen gevangenisstraf uitzitten of hiervoor 842 euro betalen. Omdat hij dit laatste niet kon, is hij opgesloten. (05-063402)

Aanrijding met letsel

Automobiliste geeft bromfietster met passagiere geen voorrang, bromfietster en passagiere naar ziekenhuis

Enschede

Dinsdagmiddag 24 mei omstreeks 15.00 uur vond op de hoek Boulevard 1945 - Hogelandsingel in Enschede een aanrijding plaats. Bleek dat een 34 jr. automobiliste uit Enschede, bij het rechtsaf slaan vanaf de Boulevard naar de Hogelandsingel, geen voorrang had verleend aan een 17 jr. bromfiets bestuurster uit Enschede die rechtdoor wilde over de Boulevard 1945. Zowel de 17 jr. als een 14 jr. plaatsgenote die bij haar op de bromfiets had gezeten, werden met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (05-063502)

Winkeldief aangehouden

Man die ook vier weken geleden diefstal had gepleegd, aangehouden

Haaksbergen

Dinsdagmiddag 24 mei omstreeks 17.05 uur werd door de eigenaar van een van de winkels aan de Spoorstraat in Haaksbergen doorgegeven dat hij een man in de winkel had die diefstal wilde plegen. Ter plaatse bleek dat een 46 jr. man uit Nijmegen, geprobeerd had een videoband te stelen. De eigenaar had de man herkend van een diefstal die deze persoon op 26 april jl. zou hebben gepleegd in dezelfde winkel. Toen was er een bronzen beeld van ongeveer 50 cm hoog uit de winkel weggenomen. De 46 jr. werd aangewezen en door de politiemensen aangehouden. In de loop van de dinsdagavond is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (05-063561)

Politieman geslagen

Politieman die zijn werk doet, in gezicht geslagen door vader van vrouw die door rood licht liep

Enschede

Een politieman constateerde dinsdagmiddag 24 mei omstreeks 13.00 uur dat een vrouw door het rode voetgangerslicht liep op de kruising Oldenzaalsestraat - Hoge Bothofstraat in Enschede. Toen hij deze vrouw hierop aansprak, begon deze onmiddellijk tegen de politieman te schreeuwen en zij wilde in eerste instantie haar naam en adres niet opgeven. Later bleek het te gaan om een 23 jr. Enschedese. Zij probeerde weg te lopen maar de politieman hield haar tegen om de bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht op te kunnen maken. Op dat moment zag en hoorde de politieman dat de vrouw middels een mobiele telefoon contact op nam met haar vader, want hij hoorde haar zeggen: "Pap ik wordt door een politieman lastig gevallen". Enkele ogenblikken later voelde de politieman dat hij van achteren in zijn gezicht werd geslagen door een man, naar later bleek de vader van de vrouw. Met behulp van twee bewakingsmensen van een naburig bedrijf, kon de politieman de vader en ook de dochter aanhouden en overdragen aan ter plaatse gekomen andere politiemensen, die de twee naar het bureau overbrachten. Tijdens de aanhouding werd de politieman door de vader, een 52 jr. Enschedeër, bedreigd. Hieraan deed ook een andere persoon driftig mee. Deze, een 43 jr. Enschedeër, kon nog niet direct worden aangehouden, maar werd later met toestemming van de officier van justitie aangehouden en ook in verband met het plegen van bedreiging naar het bureau gebracht. De drie zijn in de loop van de middag cq avond afgehoord en op last van justitie weer heengezonden. Proces-verbaal met betrekking tot het uiten van bedreigingen en de mishandeling wordt opgemaakt. Ook het proces-verbaal voor het negeren van het rode verkeerslicht gaat overigens gewoon door. (05-063412)


---- --
Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 26 mei 2005. (1e uitzending 19.21 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur).

Oproep getuigen van aanranding

Zwolle - Zondagavond 21 april jl. werd een 19-jarige vrouw uit Zwolle, aan de Westerlaan, t.o. de Buitensociëteit aangerand door een onbekende blonde man. Zij weet zich los te rukken, haar belager in het kruis te trappen en er op haar fiets vandoor te gaan, in de richting van de Veerallee. De politie vraagt eventuele getuigen contact met haar op te nemen. Mogelijk dat de man zich al enige tijd in de omgeving van het NS-station ophield en zijn gedrag opviel. Ook wil de politie weten of er meerdere vrouwen zijn die mogelijk slachtoffer zijn geworden van deze man.

Preventieproject met scholieren basisschool

Zwolle - In de wijk Dieze houden de politie, de gemeente, buurtwerkers, bureau Halt en medewerkers van de Stadswacht een preventieproject tegen criminaliteit. Nieuw daarbij is dat er leerkrachten en kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Bredeschool aan de Beukenstraat nauw bij betrokken worden. Zij gaan de wijk in op zoek naar situaties waarvan zij vinden dat die gevaarlijk zijn of tot criminaliteit kunnen leiden. De meewerkende instanties bekijken daarna wat er aan deze situaties gedaan kan worden. Aanleiding tot dit project is de reeks diefstallen uit en vanaf auto's in de wijk.

Spoor van vernielingen

Goor - In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april werden er in een groot aantal straten in Goor, o.a. de Kloosterlaan en de Borghoekseweg, vernielingen gepleegd. Aan meerdere auto's werden deze vernielingen geconstateerd en potten, kunstwerken en planten werden uit tuinen gehaald en vernield. De politie vraagt nu nogmaals om eventuele getuigen. De route die de daders vermoedelijk hebben gevolgd wordt in beeld gebracht en ook een van de gedupeerden doet zijn relaas.

Steen vanaf viaduct door voorruit auto

Enschede - Maandag 16 mei jl. werd 's nachts een steen gegooid vanaf een viaduct gegooid over de A35 bij de Zuiderval in Enschede. De steen vloog door de voorruit van een passerende auto met twee inzittenden. Beiden bleven wonder boven wonder ongedeerd. In de uitzending wordt ter plaatse verteld wat er is voorgevallen en wordt een getuigenoproep gedaan.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555;
Eventueel anoniem via Bel M. 0800-7000.

NB:

In verband met haar vakantie is politieproducer Jobien Berkouwer deze week afwezig. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij Jan Camphuis (Twente) en Wim Dierkx (IJsselland), van de afdelingen Communicatie & Voorlichting.

-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer: 06-53891559 (J. Berkouwer) Secretariaat OM: 038-4962134 (T. Zwart)


---- --
PREVENTIEF FOUILLEREN TIJDENS OCHTENDGLOREN

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 mei 2005 op de rijksweg A1 in de gemeente Rijssen- Holten voor de 45e keer de actie 'Ochtendgloren' gehouden. In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Voor de duur van de controle was deze locatie aangewezen als veiligheidsrisicogebied en vonden er preventieve fouilleringen plaats. Tevens zijn bestuurders met behulp van radar gecontroleerd op snelheid.

Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.30 uur naar de parkeerplaatsen 'Bolder' en 'Struik' geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden. Bestuurders die teveel alcohol hadden gedronken ondergingen ter plaatse een ademanalyse. Een drugshond met begeleider en drugsexperts van de Regiopolitie maakten het mogelijk om verdovende middelen te onderscheppen. Een scanmobiel van de Douane scande bagage op o.a. wapens.

De resultaten van deze controle zijn afzonderlijk vermeld in het bijgevoegde actieverslag.

Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 100 personen mee van de regiopolitiekorpsen Twente, IJsselland, Noord en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, Koninklijke Marechaussee, Douane Oldenzaal, Coevorden en Hoofddorp, Motorrijtuigenbelasting unit Zwolle, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Algemene Inspectie Dienst,Parketpolitie en Autobahnpolizei Niedersachsen.

////

-----------------------
(