Rijn & Venen, 11.50 uur

Utrecht 25-05-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Mishandeling

WOERDEN Dinsdag 24 mei omstreeks 17.45 uur deed een vrouw aangifte van mishandeling.

De 18-jarige vrouw uit Zegveld kreeg in een horecagelegenheid aan de Leidsestraatweg een woordenwisseling met een voor haar bekende man uit Woerden. De man reageerde agressief en sloeg de vrouw hard in haar gezicht. De politie doet onderzoek.

Verkeersongeval met letsel

MAARSSEN Dinsdagavond 24 mei omstreeks 19.00 uur raakten een bromfietser een fietser met elkaar in botsing.

Een 45-jarige bromfietsbestuurder uit Maarssen reed over de Valkenkamp in de richting van de wijk Reigerskamp. Hij verleende geen voorrang aan een 16-jarige fietster uit Maarssen die voor hem van rechts kwam. De fietster had een 15-jarige meisje uit Maarssen achterop. Alle verkeersdeelnemers kwamen door de botsing ten val. De bromfietsbestuurder is met de ambulance met nekletsel naar het Oudenrijnziekenhuis vervoerd. De bestuurster van de fiets is met armletsel naar hetzelfde ziekenhuis vervoerd. Het 15-jarige meisje is niet naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de situatie ter plaatse opgenomen.

Gordelcontrole bij school

VINKEVEEN - Dinsdag 24 mei hield de politie van 14.45 tot 16.00 uur een autogordelcontrole bij een school op de Kerkelaan. In totaal kregen vier bestuurders een bekeuring omdat zij geen gordel droegen, had één bestuurder geen verplichte kinderzitje in de auto en kon één bestuurder geen kentekenbewijs tonen.

Babbeltruc

WOERDEN Dinsdagmiddag 24 mei omstreeks 17.45 uur is een 37-jarige man uit Amsterdam op het Stationsplein-zuid van zijn pinpas bestolen.

De Amsterdammer stond te pinnen bij de kaartjesautomaat toen hij door een onbekend gebleven man werd aangesproken. De babbelaar had een voorwerp op de grond gelegd en vroeg aan de Amsterdammer of dat misschien van hem was. Een fractie later was de Amsterdammer zijn pinpas kwijt.

De politie verzoekt getuigen te bellen met de politie van het district Rijn & Venen via tel. 0900-8844.

Duo is rijbewijs kwijt

MAARSSEN - In de nacht van dinsdag op woensdag 25 mei omstreeks 01.30 uur troffen surveillerende agenten op het parkeerterrein bij de Maarsseveenseplassen twee automobilisten aan, een 24-jarige Woerdenaar en een 19-jarige Utrechter, die geen reden voor hun aanwezigheid aldaar konden geven. Na controle bleek dat de 19-jarige bestuurder zijn rijbewijs had moeten inleveren bij de politie en nog diverse boetes had openstaan. Het rijbewijs is ter plekke ingenomen. De 24-jarige Utrechter werd gevorderd zich te verwijderen. Later die nacht zagen andere surveillerende agenten om 04.30 uur een automobilist met zeer hoge snelheid over de rijksweg A2 richting Nieuwegein rijden. Na staandehouding bleek het de 24-jarige Utrechter te zijn. Omdat hij 160 km/uur had gereden, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden tijdens rijverbod

WOERDEN In de nacht van dinsdag op woensdag 25 mei om 03.20 uur hield de politie een 40-jarige man uit Woerden aan die onder invloed van alcohol reed. De man werd betrapt op het Wulverhorstpad. Eerder die nacht had hij al een rijverbod gekregen, toen agenten hem onder invloed maar niet rijdend aantroffen op de Prins Hendrikkade. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij 595 ug/l blies.