Eemland zuid 12.00 uur

Utrecht 25-05-2005 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Drie verdachten voor groot aantal diefstallen aangehouden

(zie persbericht voor Eemland zuid, diefstallen uit woningen d.d. 15-04-2005)

LEUSDEN/AMERSFOORT De politie heeft na onderzoek op 3 en 11 mei in totaal drie personen aangehouden op verdenking van een groot aantal diefstallen van geld en goederen. Deze diefstallen werden de afgelopen maanden met name uit woningen in Amersfoort en Leusden gepleegd. De verdachten een 19-jarige en een 21-jarige vrouw en een 19-jarige man uit Leusden verschaften zich bij veelal oudere mensen toegang tot de woning. Dit gebeurde onder andere door zich voor te doen als medewerkers van de Thuiszorg. Uit het onderzoek kwam naar voren dat ook een 26-jarige heler uit Leusden en een 41-jarige heler uit Amersfoort eveneens bij de zaak waren betrokken. Tegen alle vijf personen wordt proces-verbaal opgemaakt en het dossier wordt verzonden naar het openbaar ministerie.

In wisselende samenstelling pleegde het trio 18 diefstallen uit woningen waarbij voor duizenden euros aan geld en pinpassen werden weggenomen. Met een aantal gestolen pinpassen werd bovendien geld gepind.

Geen aangifte bekend

Verder hebben de verdachten bekennende verklaringen afgelegd omtrent een aantal diefstallen van fietsen en een diefstal van een bromfiets. Helaas zijn hiervan slechts enkele aangiftes van diefstal fiets gedaan, zodat deze zaken niet worden meegenomen in het proces-verbaal dat aan het openbaar ministerie wordt overgedragen.

Auto emblemen gestolen

AMERSFOORT- Vorige week werd ontdekt dat twee jongens ruim 40 auto emblemen hadden gestolen.

Vorige week ontdekte een vader van een 13-jarige jongen uit Amersfoort dat hij onder zijn bed een groot aantal auto emblemen had liggen. Na doorvragen vertelde de jongen dat hij samen met een vriendje deze emblemen van autos had afgehaald. De diefstallen hadden de afgelopen 10 weken plaatsgevonden in Amersfoort in de wijk Kattenbroek. De auto emblemen van BMW en Mercedes-Benz waren erg interessant, maar ook Rover, Skoda en Chevrolet waren populair. De vaders van de twee 13-jarige jongens kwamen naar het bureau om dit verhaal te vertellen. De emblemen van diverse automerken werden ingenomen. Bij de politie waren vier aangiftes binnengekomen en zit nu nog met een groot aantal emblemen die niet kunnen worden teruggebracht naar de rechtmatige eigenaren. Autobezitters die afgelopen 10 weken slachtoffer zijn geworden van diefstal van een auto embleem worden verzocht aangifte te doen en het embleem op te komen halen.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag raakte een vrouw gewond na een aanrijding. Omstreeks 16.35 uur fietste een 50-jarige fietster uit Bunschoten/Spakenburg over de Oude Zevenhuizerstraat. De vrouw fietste tegen een trailer en kwam ten val. De vrouw brak hierbij haar middenhandsbeentje en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Overval op winkel

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een overval gepleegd op een winkel. Omstreeks 16.15 uur kwam een man de winkel binnen aan de Regenboog en de winkelbediende werd direct geconfronteerd met een wapen. De winkelbediende moest vervolgens geld afgeven en de overvaller verdween vervolgens weer met een onbekend geldbedrag. De politie werd gewaarschuwd en hield direct een buurtonderzoek om informatie in te winnen. Ook werd er een uitgebreid sporenonderzoek gehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Van bromfiets

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag raakte een bromfietser gewond. Omstreeks 14.30 uur reed een bromfietser (gegevens onbekend) over de Anna Paulownalaan. Vermoedelijk reed hij hier tegen een geparkeerde auto aan en kwam vervolgens ten val. Omstanders waarschuwde de politie en ambulance. De bromfietser werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Het is nog onbekend hoe de bromfiets ten val is gekomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Boos

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij beledigingen had geuit naar agenten. Omstreeks 16.10 uur zagen agenten dat een 29-jarige automobilist uit Amersfoort zonder werkend remlicht reed en duidelijk geen voorrang verleende aan een van rechts komende auto. De agenten gaven de man een stopteken. Hij kreeg een waarschuwing voor het niet verlenen van voorrang en voor het kapotte remlicht krijg hij een bekeuring. Hij werd vervolgens erg boos en sloeg zijn achterlicht kapot en beledigde de agenten. De agenten gaven hem voor de belediging een waarschuwing maar het bleef doorgaan. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht.