Heuvelrug 11.45 uur

Utrecht 25-05-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Drietal bekent alsnog aandeel in diefstal

VEENENDAAL Naar aanleiding van de diefstal van enkele straatnaambordjes, op 19 mei j.l., zijn door de politie daarna nog drie aanhoudingen verricht.

In de nachtelijke uren van 19 mei trof de politie op de Componistensingel een 17-jarige jongen aan met achter op de fiets twee straatnaambordjes. Omdat hij geen verklaring kon geven over de herkomst van de bordjes werd de jongen aangehouden.

Uit latere verhoren bleek dat de jongen samen met drie vrienden (allen 18 jaar uit Veenendaal) op pad was geweest. Het drietal had zich echter bij de komst van de politie uit de voeten gemaakt. Toen zij later met het verhaal geconfronteerd werden, ontkenden de jongens in eerste instantie iets van de diefstal te weten. Pas nadat zij waren aangehouden, bleek dat zij wel gezamenlijk op pad waren geweest.

Man in gezicht geslagen

VEENENDAAL Een 29-jarige inwoner van Veenendaal heeft zich recent alsnog bij de politie gemeld, nadat hij op woensdag 18 mei j.l. rond 16.30 uur, op de Buurtlaan-oost in het gezicht was geslagen.

Hij reed die dag in zijn auto op de A30 richting Veenendaal, toen een voor hem rijdende automobilist links bleef rijden. Hierop ontstond wat onenigheid tussen beide automobilisten, maar dit had op dat moment geen gevolg. Pas toen de Veenendaler op de Buurtlaan-oost stond, werd plotseling het autoportier opengetrokken en kreeg hij enkele klappen in het gezicht van de andere automobilist.

Bij een later bezoek aan de dokter bleek dat hij enkele kneuzingen in het gezicht had opgelopen, waarna de man dit voorval alsnog bij de politie meldde.

Het signalement van de verdachte: ongeveer 1.85 m., wit petje achterstevoren, tatoeage op arm en blauwe spijkerbroek. Breed postuur en ongeveer 30 jaar.

Volgens het slachtoffer zijn er veel getuigen geweest. Bij de politie heeft zich tot nu toe niemand gemeld. Dit kan bij de politie van district Heuvelrug, via 0900-8844.

Vernieling

VEENENDAAL Dinsdagavond werden twee jongens aangehouden op de Vondellaan. Zij worden verdacht ruiten van een bouwkeet te hebben vernield.

De politie kreeg omstreeks 20.15 uur de melding binnen van vernieling van een bouwkeet en het feit dat de verdachten zouden zijn weggerend in de richting van de dokterspraktijk. Ter plaatse zagen agenten naar aanleiding van het opgegeven signalement twee jongens rennen op de Slaperdijk. Zij werden staande gehouden en uiteindelijk aangehouden op basis van de signalementen. De jongens, twee 15-jarigen uit Veenendaal, werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL De politie controleerde dinsdagavond van 19.00 19.30 uur de snelheid van voertuigen op de Wageningselaan. Er werd zeven keer bekeurd voor o.a. het niet dragen van een veiligheidsgordel. De hoogst gemeten, ongecorrigeerde snelheid bedroeg 93 km/uur, terwijl hier een snelheid van 50 km/uur van kracht is.

Onder invloed

DOORN Dinsdag omstreeks 23.40 uur werd een 44-jarige automobilist uit Doorn op de Amersfoortseweg aangehouden.

De aanleiding om de man staande te houden was zijn rijgedrag binnen de bebouwde kom. De man reed 70 km/uur. Bij het zien van de agenten probeerde de man de agenten te ontwijken en negeerde hun stopteken. Hij reed richting Maarn via de Amersfoortseweg en vervolgens reed hij met hoge snelheid (soms tot 160 km/uur) weer terug richting Doorn. Uiteindelijk stopte de man op de Bergweg en vluchtte het bos in. Hier wisten de agenten hem aan te houden. De man bleek te veel te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau was 855 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn auto werd in beslag genomen. Tevens bleek dat de man nog een straf uit moest zitten. Hij werd ingesloten.

Bedrijfsinbraak

VEENENDAAL In de nacht van dinsdag op woensdag werd bij een winkel op het Scheepjeshof ingebroken.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie de melding binnen van een bewoonster boven de Scheepjeshof dat er geluiden gelijkend op harde mokerslagen werden waargenomen vanuit het winkelcentrum.

Ter plaatse zagen agenten dat er een glasplaat bij een winkel was verwijderd en verplaatst en dat er een gat in het dak zat. Vervolgens zagen ze twee mannen van het dak afklimmen en wegrennen richting de Nieuweweg. Helaas werden de mannen na een korte achtervolging niet meer aangetroffen. Even later werd een auto aangetroffen en werden de inzittenden aangehouden terzake inbraak c.q. medeplichtigheid daaraan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.