2e persbericht van dinsdag 24 mei 2005

Eindhoven 24-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van zakkenrollen aangehouden

Op het Begijnenhof is dinsdagochtend om 10.40 uur een 32-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Politiemensen hielden de man in de gaten omdat hij zich verdacht gedroeg. Op de hoek Marktstraat en Rechtestraat deed de man een greep in de tas van een vrouw. Na een achtervolging te voet kon de politie hem aanhouden op de Begijnenhof. De man is overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Helmond: Laptop weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Oranjelaan is een laptop weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. De voordeur is opengebroken.

Deurne: Auto gestolen

Vanaf het Stationsplein is tussen maandag 21.30 uur en dinsdag 1.15 uur een auto weggehaald. Het gaat om een groene Volkswagen Golf (NX-NF-09).

Best: Inbraak in horecazaak

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een horecazaak aan de G.A.E. Christstraat. De voordeur van de zaak is opengebroken, waarna onder meer de kassa en een hoeveelheid sigaretten zijn weggehaald.

Someren: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Waalseweg is in de nacht van maandag op dinsdag een videorecorder en een portemonnee met 140 euro weggenomen. De achterdeur is opengebroken.

Veldhoven: Hennepkwekerij ontmanteld

Dinsdag is in een woning aan de A.P. de Bontstraat een hennepkwekerij ontdekt. Er zijn ongeveer 100 hennepplanten in de kwekerij gevonden. De hennepkwekerij is ontmanteld en de bewoners en een vrouw die bezig was de toppen te knippen zijn aangehouden. Zij konden na verhoor naar huis. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.